Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

ANTHONY HAMILTON Comin' from Where I'm from
(US So So Def CD, 2003) 17,95 e


1. Mamma Knew Love
2. Cornbread, Fish & Collard Greens
3. Since I Seen't You
4. Charlene
5. I'm A Mess
6. Comin' From Where I'm From
7. Better Days
8. Lucille
9. Float
10. My First Love - (featuring LaToiya Williams)
11. Chyna Black
12. I Tried

Kaikki jotka hankkivat trumpetisti Ray Hargroven mainion jazz-soul-funk-kiekon Hard Groove, varmasti höristelivät kappaleen Kwah/Home alkaessa korviaan ihmetellen, kuka oli raidalla esiintyvä karhea raspikurkku. Ääni kuului Anthony Hamiltonille, jonka oman soolodebyytin XTC piti ilmestyä jo vuonna 1996, ja arvioissa sitä pidettiin jo "Nu classic soul"-mestariteoksena, mutta tuo albumi jäi lopulta levy-yhtiön (MCA) hyllyttämäksi.
Nyt sen sijaan Anthonyn uusi albumi Comin from Where I'm from on saanut ansaitsemansa huomion, ja CD on jopa noussut USA:ssa Billboardin R&B Top Teniin kaiken hip hopin ja hip-hop-henkisen teini-R&B:n keskelle. Levy avautuukin parilla hip hop -efeketein varustetulla raidalla - avausraidan on tuottanut pahamaineinen ikuinen teini-ikäinen Jermaine Dupri (jonka levymerkillä So So Def albumi on julkaistu), ja kappale sahaa Al Greenia scratch-tyyliin, mutta tämänkin raidan Anthony nostaa varsin kuuntelukelpoiseksi juurevalla soul-laulannallaan.
Anthonya ja tätä uutta levyä on verrattu kovasti Calvin Richardsoniin, kun molemmat artisti edustavat tämän päivän "real soul"-miehiä juurevalla, Bobby Womack-vaikutteisella laulullaan. Myös Calvin Richardson on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, mutta Hamilton vie silti näistä kahdesta selkeästi pidemmän korren vertailussa. Hamilton on paitsi rankka vokalisti, myös erinomainen laulunkirjoittaja, joka on kirjoittanut kokonaan tai osaksi kaikki tämän albumin raidat.
Vaikka levyä on tarjoiltu muodin mukana neo-soul-kategoriaan, Hamiltonin levy on juurevaa perussoulia vain ajanmukaisissa kuorissa, eikä sillä ole musiikillisia yhtymäkohtia tyypillisten neo-soul-artistien (Erykah Badu, Maxwell, D'Angelo, Ledisi, N'Dambi etc.) musiikkiin. Neo-souliin levyä yhdistää lähinnä tuottajana vieraileva James Poyser, jonka tuoreista projekteista kuitenkin Rhian Benson on selvästi enemmän tyypillistä neo-soul-soundia kuin Poyserin Hamiltonille tuottamat kaksi raitaa (Cornbread, Fish & Collard Greens ja I Tried), jotka eivät tyylillisesti poikkea levyn yleislinjasta.
Albumin todelliset huiput ovat järisyttävän vahvoja vanhakantaisia soul-balladeja, jotka Hamilton tosiaan ryöpyttää kuin Bobby Womack kultaisina vuosinaan. Poyserin tuottama päätösraita I Tried kuuluu näihin huippuihin, mutta vielä sitä paremmaksi pistää albumin nimikappale Comin' From Where I'm From, jonka pitäisi nostattaa kenen tahansa soul-harrastajan ihon kananlihalle upealla tunnelmallaan ja koskettavalla lyriikallaan ("Well, tried to be good (I tried, I tried) / Wanted nothing but to love somebody / Didn't want to die young / Steady hustling trying to feed my family / Too scared to have kids and do like daddy did / 'Cause I'm so scared of failing / Sometimes it gets hard - Comin' from where I'm from").
Vielä samalle klassiselle balladi-soul-tasolle yltää upea duetto My First Love yhdessä LaToiya Williams:in kanssa. LaToiya (lue haastattelu netistä: http://wildout.com/latoya.html) on vielä verraten tuntematon gospel-soul-artisti, jonka ääni on kuin nuoren Genobia Jeterin, joka on yksi kaikkien aikojen parhaita gospel-laulajattaria. Haastattelussaan LaToiya mainitsee esikuvikseen mm. Gladys Knightin ja Aretha Franklinin.
Gospelin syvyyksistä ammentaa tunnelmansa myös balladi I'm a Mess, jolla Hamiltonin taustalla ryöpyttää puolestaan Jeanine Smith gospel-henkisellä laulullaan. Kappaleen sävelmästä vastaa Cedric Solomon, joka kirjoitti pari vuotta sitten Main Ingredient-yhtyeen comeback-albumin Pure Magic sielukkaimmat laulut.
Pari keskinkertaisempaakin teosta mahtuu joukkoon, mutta kun 12 täyspitkää raitaa sisältävää CD-levyä myydään "introductory price"-hintaluokassa 17,95 euroa, ei levyn hankintaa kannata kahta sekuntia pidempään empiä!
****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page