Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

GWENDOLYN JOY Love Is... (UK Expansion CD 22 €)
1) Vanilla Tree 2) I Surrender 3) Let's Get Real 4) Just a Little Lovin' 5) In the Looking Glass 6) Help Me 7) Father's Eyes 8) What I See in You 9) Simple Message 10) Up & Down 11) Where Do We Go from Here 12) Love Is...

Gwendolyn Joy on melko tuntematon nimi jopa aktiivisille soulin harrastajille, mutta nimellä Gwen Scales hän on tullut tutuksi monille Soul Towninkin asiakkaille Modern Tribe-yhtyeen päävokalistina. Modern Triben moderni soul-jazz-kiekko Groove On oli Soul Townin myydyin CD-levy vuonna 2000, ja tuolta albumilta Gwendolyn havaittiin erittäin taitavaksi, sielukkaaksi soul-jazz-vokalistiksi. Sittemmin vuonna 2001 Expansion julkaisi vielä albumin Charles & Gwen Scales: So Good (Soul Townin vuoden 2001 myyntilistan sijalla 11, CD ei enää saatavana), jolla Gwen lauloi aviomiehensä Charles Scalesin kanssa hieman perinteisempää laatusoulia.
Soolodebyyttinsä avaukseksi Gwendolyn esittää muutaman modernin, neo-soul-henkisen kappaleen, joista esim. Vanilla Tree voisi olla vaikkapa Emerald Jaden A New Classic -albumilta kevyesti steppailevan ja jazzahtavan tyylinsä puolesta. Loppu levy on kuitenkin perinteisempää soulia, ja tyylillisiä vertailukohteita voisivat olla vaikka Jean Carn, Patti LaBelle tai Nancy Wilson. Muusikkoina levyllä vierailee erityisesti jazz-funk-rumpali Gene Dunlap tuttuine apureineen, kuten saksofonisti/pasunisti Ray Manzerolle, basisti Al Turner ja kitaristi Perry Hughes, kaikki erinomaisia soittajia.
Albumin huippuhetket ovat vuoden 2004 soulin kermaa, sillä erityisesti kappale What I See in You on tulevaisuuden klassikko, joka yhdistelee omaperäisesti alun bossa nova -tunnelmaa groovaavaan basso-pohjaan, ja menon kruunaa minuuttitolkulla puhalteleva pasunisti Ray Manzerolle. Vahva ehdokas soul-vuoden 2004 parhaaksi yksittäiseksi esitykseksi!
Hieman perinteisempää balladi-soulia laadukkaimmasta päästä edustavat maukkaasti sykkivä ja klassisen kaunis soul-sävelmä Where Do We Go from Here - jolla vielä erityismaininta helmeilevästä pianotaustasta (Charles Scales) - sekä tyylikäs versio Barry Mann-Cynthia Weil-sävlemästä Just a Little Lovin', jota ovat aiemmin esittäneet mm. Carmen McCrae ja Dianne Reeves. Nimikappale on Manzerollin saksofonin värittämä vahvatunnelmainen beat-balladi. In the Looking Glass on tyyliltään hillitympi ja selvästi kallellaan jazziin, tämäntyyppinen sävelmä voisi löytyä Phyllis Hymanin tai Nancy Wilsonin albumilta; Gwendolyn mainitsee esikuvakseen näiden kahden ohella myös klassisia jazz-vokalisteja (Ella, Sarah, Billie). Hyvin jazz-soul-henkiseksi on coveroitu myös levyn toinen lainasävelmä, Joni Micthaellin Help Me.
Menopuolen ykkönen on tuhdin basson ryydittämä Up & Down. Pari keskinkertaisempaa menopalaa laskevat vain hieman kokonaiskuvaa, ja lopputuloksena on yksi vuoden 2004 top ten soul-kiekkoja.
****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page