Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Gladys Knight & the Pips

Touch

CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2010, Superbird (UK)

Albumi julkaistu alun perin 1981, US Columbia 36387
Soul Town Rating: 7/10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta - Click here to buy

1) I Will Fight 2) If That'll Make You Happy 3) Baby, Baby Don't Waste My Time 4) A Friend Of Mine 5) Love Was Made for Two 6) God Is 7) Changed 8) Reach High 9) I Will Survive

Ashford & Simpson palauttivat Gladys Knight & the Pipsin sekä musiikillisesti että kaupallisesti takaisin huipulle vuoden 1980 About Love-albumilla. Oli luonnollista, että yhteistyötä jatkettiin, ja niin myös tämä yhtyeen seuraava, vuoden 1981 julkaisu Touch oli Ashford & Simpsonin tuottama. Myös sävelmät olivat kahta lukuunottamatta kaksikon käsialaa. Uudellenjulkaisu on Englannissa Superbird-merkillä, joka kuuluu samaan Cherry Red -konserniin kuin Big Break Records, enkä oikein ymmärrä miksi About Love julkaistiin BBR:llä mutta kaksi seuraavaa Gladysin uusintajulkaisua Superbirdillä. Superbirdillä on julkaistu paljon mm. 70-luvun soulia ja funkia, sellaisilta artisteilta kuin Michael Henderson, The Manhattans, Main Ingredient, Bar-Kays, Cameo ja Bootsy Collins.

Albumilta lohkottiin kuusi raitaa singleille B-puolineen, mutta yksikään ei oikein ottanut listoilla tulta alleen, ja niinpä myös itse albumi jäi varsin vaatimattomaksi menestykseltään, sijalle 22. Kieltämättä albumi ei ollut yhtä loistokas kuin edeltäjänsä, mutta silti edelleen kohtuullisen hyvä. Erityisesti se hittikärki kyllä puuttuu. Kun avaukseksi on sijoitettu tanssiraita I Will Fight, niin siitä varmaankin Ashford & Simpson itse oli haaveillut isoa hittiä, mutta se julkaistiin vasta kakkossinkkuna, ja se jäi sijalle 21, eikä oikeasti olekaan mikään loistoura, vaan Ashford & Simpsonin omassa standardissa tavanomaista keskinkertaisempi läiskytys. Kaiken kaikkiaan albumilta puuttuvat huippuluokan menopalat.

Sitä ennen ehdittiin singlenä kokeilla nättiä ja alakuloista balladia If That'll Make You Happy, joka muistutti hieman Buddah-kauden parhaita balladeja, ja on laadukas tuore sävelmä, ja Gladysin tulkinta tutun sielukas, mutta ei tästä ollut hitiksi, vaan single jäi sijalle 37. Tämän albumin paras esitys joka tapauksessa.

Samoin kolmantena singlenä julkaistu A Friend of Mine on albumin parhaita raitoja, rennosti sykkivä ja melodinen mid-tempoinen, jolle olisi mieluusti suonut paremman menestyksen kuin korkein sija 50. listoilla.

Loppu levyyn mahtuu varsin sekalaista keitosta gospel-hölkästä God Is live-versioon Gloria Gaynor -hitistä I Will Survive. Menopalat jäävät Asfhord & Simpsonin omaan standardiin nähden keskitason alapuolelle, vaikka ovatkin ihan kuunneltavia. Balladeja olisi saanut olla enemmän, Changed on toinen albumin balladi, ja se on vähän turhankin raukea ja viihteellinen MOR-raita.

Hieman välityöksihän tämä albumi jäi niin musiikillisesti kuin menestykseltään, mutta kannattaa edullisessa hintasarjassa silti poimia talteen.

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page