Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

Freddie Jackson:

For You

eOne (US), 2010
Freddie Jackson onnistuu Lillo Thomasia huomattavasti paremmin uutudellaan For You. Freddie Jacksonin uran alkupuoli 80-luvulla oli yhtä juhlaa neljän peräkkäisen ykkös-albumin myötä, joista kaksi ensimmäistä myivät platinaa ja kaksi seuraavaa kultaa. Ykkössinkkujakin ehti kertyä peräti 10, joista viimeinen vuonna 1991. Sen jälkeen menestys tuli nopeasti alas, oikeastaan ensisijaisesti siksi, että vuoden 1991 jälkeen trendit R&B-listoilla muuttuivat nopeasti suosien uusia street-soul- ja R&B-artisteja, ja perinteisen soulin menestys hiipui nopeasti. Myös Freddien yritykset uudistaa tyyliään balladilinjaansa R&B-henkiseksi olivat tuomittuja epäonnistumaan. 2000-luvulla Freddie pystyy jo nojaamaan nostalgiaan ja vanhaan "klassiseen" tyyliinsä, ja uusi albumi ei räpellä muotisoundien perässä, vaan on pitkälti vanhaa linjaa hieman uusituin soundein. Tämä on varmasti oikea ratkaisu, sillä balladitulkkina mies on edelleen omaperäinen, sielukas kieputtelija, kunhan vain saa riittävän laadukkaita sävelmiä käsittelyynsä. Tällä levyllä mitään ei ole jätetty sattuman varaan, kun säveltäjänä ja tuottajana on Barry Eastmond, joka vastasi Freddien kultakauden useimmista ykköshiteistä. Apureinaan Barryllä ovat vielä mm. Gordon Chambers ja Gary Brown. Ei tuolla kokoonpanolla ja perinteisellä linjalla voi oikeasti epäonnistua, joskin tietysti sama vanha kritiikki yllätyksettömyydestä ja varman päälle peluusta pätevät kuin Freddien alkuvuosien levyihinkin. Jo kappaleiden nimet puhuvat puolestaan: A Dozen Roses, Slow Dance, A Little Taste jne. ja tiedät todella etukäteen mitä saat. Joukossa ei ole yhtään epäonnistunutta raitaa, jos kohta unohtumattomat klassikotkin puuttuvat. Erittäin varmaa ja klassista Freddie Jackson -balladilinjaa edustavat kuitenkin mm. avaus I Don't Wanna Go, A Little Taste, What's on Your Mind ja duetto Sara Devinen kanssa Definition of Love.
Lisäksi albumilla kuullaan sellainenkin ihme kuin hyvätasoinen uptempo-raita, jotka ovat olleet Freddien uralla valitettavia harvinaisuuksia. Say Yeah on kuitenkin aivan onnistunut lajissaan.
Ajan henkeä kaupallisesti kuvastaa hyvin se, että albumi ei noussut USA:n R&B-listan top sataan, ja myös avaussinkku I Don't Wanna Go jäi sijalle 69, mutta Englannin soul-spesialistien listalla Sweet Rhythm Chartsilla (Echoes/Solar radio) albumi on tätä kirjoittaessa kakkosena. Eli ei tämä levy ole tämän päivän listamusiikin ostajille, vaan suunnattu suoraan nostalgian nälkäisille Freddie Jacksonin vanhoille faneille, jotka haluavat kuulla pitkästä aikaa uutta Eastmond/Jackson-musiikkia.

Tilaa verkkokaupastamme
(Rating: ***)

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page