Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

First Circle

Boys Night Out

US EMI America 1987
CD reissue by US Funky Town Grooves, 2011
Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Workin' Up A Sweat 2) Miracle Worker 3) In The Name Of Love 4) Dream You Came Back 5) Get It Off 6) Can t Find A Love 7) You re On My Mind 8) Boys Night Out
CD Bonus tracks:
9) Workin Up A Sweat (Special Sweaty Mix) 10) Miracle Worker (Remix) 11) Can t Find A Love (Club Mix) 12) Workin Up A Sweat (Radical Rusty Mix)

First Circle oli yhden albumin tähdenlento USA:ssa 1980-luvun puolivälissä, mutta tämä Boys Night Out-albumi todettiin aikanaan huippu-funk-levyksi Suomessakin ja on hienoa nähdä, että Funky Town Grooves tuo sen nyt edullisesti kaikkien saataville CD-formaatissa.

Mm. Brass Construction ja Skyy-funk-yhtyeiden takaa tuttu Randy Muller oli albumin tuottajana, ja Mullerin avulla neworkilainen First Circle-viisikko rullasi erittäin messevää tanssikelpoista funkia. Yhtye oli perustettu jo vuonna 1976 nimellä Crossbow, ja yhtyeen jäsenet olivat olleet mukana monessa Randy Mullerin projektissa vuosien varrella. Kun yhtye sai levytyssopimuksen EMI Americalle, yhtyeen nimeksi tuli ensin Full Circle, jolla nimellä ehdittiin jo laskea hittisinkku ja albumikin (ks. kuva yllä, ensimmäiset painokset albumista tulivat Full Circle -nimellä) liikkeelle, kun selvisi, että Full Circle -nimi oli musiikkipiireissä jo rekisteröity bostonilaiselle jazz-yhtyeelle. Levy-yhtiö ei tästä paljoa hätkähtänyt, vaan painoi uudet kopiot levystä, nyt nimellä First Circle.

Jos yhtyeen musiikki ei ole entuudestaan tuttua, kannattaa tsekata YouTubesta yhtyeen singlehitit Workin' up a Sweat ja Miracle Worker, jotka ovat mallikelpoista funkia ensimmäisestä viimeiseen sekuntiin, ja oikeastaan parasta Randy Muller-tuotantoa mukaan lukien Brass Construction ja Skyy-levyt - eli siis niitä parempaa! Workin' up a Sweat:in pohjalla kulkee hyvin Skyy-mainen rytmimatto, jonka ylle rakennetaan erittäin vetävää kosketinkuviointia ja rytmikitarointia (kappaleen lopussa vielä perkussio-groovea). Kun sitten ääneen pääsee erittäin miehekkään soul-kurkun omannut (jo edesmennyt) vokalisti Albert Lee, joka aloittaa osuutensa karhealla äänellään I'm on fire..., niin kyllähän tässä olivat kaikki soul/funk-klassikon ainekset koossa. Kappaletta julkaistiin monenlaisessa versiossa, 7-tuumaisena, 12-tuumaisena ja remix-versioina, ja raita oli tosiaan klubi-DJ:iden suosikki. Tälläkin CD:llä tarjoillaan kolmea vaihtoehtoista versiota tästä klassikosta. Minusta kappale on verraton myös vaikkapa juoksulenkin tahdittajaksi, kun otsikkokin siihen sopii, workin' up a sweat...

Perään pukattu albumi sisältää pari muutakin makupalaa. Miracle Worker on tyylillisesti lähinnä edeltäjänsä mehevää funk-soundia, joskin olisin itse mielellään editoinut tuon mi-tavun edes-takas-sahaamis- efetkin pois kappaleesta, vaikka noihin oli jo DJ-scratch-aikakaudella totuttu. Muilta osin meno on kyllä taas mallikasta funk-rullailua, ja remix-versiolla tuodaan mukaan vielä railakasta perkussiota.

Kakkossingleksi albumilta lohkottiin kuitenkin Can't Find Love, joka on soul-henkisempi ja Albert Leen erinomaisesti tulkitsema ja lyhyen fonisoolon ryydittämä mid-tempo-raita, kerrassaan mainio esitys sekin, joskin ymmärrän, että se ei vedonnut samaan klubi-DJ-porukkaan kuin nuo kaksi menevää funkia.

You're on My Mind on jo puhdas soul-balladi, jolla Albert Lee edelleen vakuuttaa järeällä soul-pursutuksellaan. Muista raidoista In the Name of Love on vielä laadukas melodisempi funk, kun taas pari muuta funkia menee jo kakkosdivarin tasolle ja viittaa siihen, että on tullut vähän kiirus koota albumillinen materiaalia siinä vaiheessa, kun tajuttiin, että Workin' up a Sweat käy kuumille kiville. Get off on taas perinteisempää funkia,

Todella tervetullut CD-uusintajulkaisu!

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page