Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Evelyn "Champagne" King: Smooth Talk

September 9, 2009

(Japan RCA Victor CD, 1999, now out of print)
Now available at UK BBR reissue CD, 2010

Rating: 6/ 10

Tilaa levy Soul Townin verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1977)
1) Smooth Talk 2) I Don't Know If It's Right 3) 'Till I Come Off the Road 4) Dancin', Dancin', Dancin' 5) Shame 6) Nobody Knows 7) We're Going to a Party 8) Show Is Over Bonus Tracks on the UK BBR release:
9) Shame [12" Disco Mix] - (remix) 10) I Don't Know If It's Right [12" Disco Mix] - (remix) 11) Shame [Single Version] 12) I Don't Know If It's Right [Single Version]


Evelyn Kingin debyyttialbumi oli vuoden 1978 julkaisu (levytetty jo 1977) Smooth Talk, joka oli CD:nä julkaistu vain Japanissa, kunnes syksyllä 2010 brittimerkki BBR julkaisi levyn Euroopassa bonus-raitoineen.

Evelyn "Champagne" King oli Philadelphia International -tuottajien Gamble & Huffin toimiston siivoja, kun tuottaja Theodore Life kuuli Evelynin laulavan ja lupasi tehdä 17-vuotiaasta Evelynistä tähden. Jos tuo kuulostaa jo urbaanilegendalta, vielä uskomattomampaa (mutta totta) oli, että Evelynin debyyttisinglen Dancin', Dancin', Dancin' toiseksi kirjoittajaksi T. Lifen ohella päätyi Philly-soulin legenda Teddy Pendergrass, mutta kyseinen single sentään floppasi komeasti. Syystäkin, sillä raita oli kutakuinkin yhtä omaperäinen ja innovatiivinen kuin nimensä.

Mutta seuraavaa sinkkua, fonilla ryyditettyä rentoa soul-diskopalaa Shame myytiin sitten jo kaksi miljoonaa kopiota, ja Evelynistä todella tuli tähti. Eikä mikään tähdenlento, vaan ansaitusti yksi 80-luvun menestyneimpiä soul-laulajattaria. Ehkä tämä oli sattumaa tuo lähtökohta ajatellen, sillä Evelynin laulajan lahjat eivät vielä merkittävästi kuulu tältä debyytiltä. Toki hän laulaa ihan OK levyn menopalat, mutta tuskinpa T. Life vielä oivalsi mitä Evelynistä oli kehittymässä laulajana. Kuten eivät kriitikotkaan tässä vaiheessa.

Tällä levyllä meno on siis vielä melko kepeätä disko-soulia nuoren mutta lupaavan laulajattaren tulkitsemana. Yksi albumin huomionarvoisia piirteitä on myös se, että levyn taustamuusikkoina oli yhtye nimeltä Instant Funk, josta jatkossa muodostui menestyksekäs funk-yhtye. Levyllä saksofonisti on lähes raidalla kuin raidalla paljon esillä, ja tuntuu ihmeelliseltä, ettei häntä kredioida erikseen muusikoiden joukossa, olisiko sitten Sam Peake, joka mainitaan kansitekseissä vain pianistina, klavinetin ja urkujen soittajana, mutta on tunnettu paremmin fonistina.

Tuottaja T. Life ei ollut läpimurtosinglen kirjoittajana, mutta on muuten osallistunut albumin kaikkien raitojen kynäilyyn, milloin säveltäjänä, milloin sanoittajana. Parhaiksi albumin raidoiksi nostaisin mainiosti svengaavan nimikappaleen Smooth Talk, sitä seuraavan edelleen foni-väritteisen midtempoisen I Don't Know If It's Right (josta tuli myös pitkäaikainen hitti - 23 viikkoa soul top 100:ssa) sekä nätin päätösballadin The Show Is Over, jota oli kirjoittamassa itse Dexter Wansel. Hienon sävelmän kruunaa jälleen komea fonisoolo. Evelynin oma laulanta oli vielä nuoren ja varovaisen kuuloista, mutta ei hänellä kauaa mennyt kehittyäkseen todelliseksi ammattilaiseksi. Tämä debyytti kiinnostaa varmasti hänen pitkäaikaisia ihalijoitaan, vaikka ei mikään varsinainen mestariteos olekaan. -IT

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin BBR-arviosivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page