Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Evelyn "Champagne" King: A Long Time Coming (1985 reissue)

>

August 29, 2014

Original release on US RCA, 1985
CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2013, Funky Town Grooves (USA)

Rating: 6/ 10


Tilaa levy verkkokaupastamme

) Chemistry of Love
2) A Change is Gonna Come
3) Spellbound
4) If You Find the Time
5) Slow Down
6) If I Let Myself Go
7) Your Personal Touch
8) I'm So Scared
9) High Horse

Bonus tracks:
1) Slow Down [Remixed Version]
2) Slow Down [Dub A] [Version]
3) Slow Down [Dub B] [Version]
4) Slow Down [Edited Remix Version]
5) Better Deal
6) Take A Chance [7" Version]
7) Take a Chance [Long Version]
8) High Horse [Edited Remix]
9) High Horse [Remix Version]
10) High Horse [Dub Version]
11) Give It Up [7" Version]
12) Give It Up [Killer Dance Mix]
13) Give It Up [Dub Mix]
14) Your Personal Touch [Edited Version]
15) Your Personal Touch [Dance Version]Evelyn "Champagne" Kingin ura ajautui sivuraiteille 1980-luvun puoliväliä lähetessä, kun menestyksekkään Kashif-tuotannon jälkeen RCA yritti ohjata diskon ja soulin parista tuttua suojattiaan rokahtavampaan syntiikkadiskoiluun. FTG:n uudelleen julkaisemat Face to Face (1983) ja So Romantic (1984) ovat Evelynin uran heikoimmat. Menestys ei kääntynyt tällä vuoden 1985 albumilla A Long Time Coming, vaikka tällä materiaali ja tuottajat olivat jälleen paikoin soul-henkisemmät. Tuottaja- ja muusikkotiedot puuttuvat tuttuun tapaan FTG:n painokselta, ja ne pitää luntata Discogs-sivustolta. T. Life palasi tuottajaksi kolmelle raidalle, ex-Rufus Hawk Wolinski jatkoi kahdella raidalla. Mielenkiintoisin osa albumilla oli kuitenkin Rene & Angelan yksi kontribuutio ja kolme Fred McFarlane-Allen George-kaksikon tanssiraitaa - viimeksi mainittu kun oli tehnyt mainioita hittejä mm. Jocelyn Brownille ja Jenny Burtonille.

McFarlane-George-kaksikon raidat erottuvat albumilta välittömästi. Ei tarvitse monta sekuntia kuunnella raitaa Your Personal Touch, kun tunnistaa tuottajien perkussiivisen (Bashiri Johnson) rytmiikan, jota kuorrutetaan Solar-maisilla kitarariffeillä, ja välittömästi mukaansatempaavan grooven ylle on jälleen rakennettu hyväntuulinen melodia. Tottahan tästä saatiin top ten -hitti sinkkuna, vaikka ei tämä ihan yhtä säteilevä ja dynaaminen esitys ole kuin Jocelyn Brownin Somebody Else's Guy samoilta tuottajilta.

Saman parivaljakon High Horse lohkaistiin kakkossinkuksi, mutta tämä oli elektro-funk-henkisempi tanssiraita vocodereineen, ja tämä trendi oli onneksi jo menossa ohi. Tarttuvan melodiansa myötä kappale nousi kuitenkin vielä black-listan sijalle 19. Kolmas McFarlane-George-tuotos I'm Scared, jossa on Leon Sylversin tuotoksia muistuttava tausta, sävelmä oli kolmannelta osapuolelta (Kenneth Gilkes).

Kolmanneksi singleksi valittiin Hawkin rockahtava jyräys Slow Down, ja sijoitus oli vaatimaton 81. Toinen Hawk-raita oli albumin "nimikappale", Sam Cooken klassikosta väännetty synteettinen modernisointi, jossa originaalin tunnistaa kyllä enää lähinnä lyriikoista. Evelyn King on laulajana toki ärhäkkä tämän kimpussa, mutta ikävää, että RCA yritti pitää hänet näin tiukkaan klubimusiikin parissa, kun aineksia olisi ollut muuhunkin.

Rene & Angelan ainoa tuotos Spellbound on selvä pettymys, raskas syntiikkamäiske, josta puuttuu kokonaan se melodisuus ja sielukkuus, joka leimasi kaksikon omia hittejä. Mikä lie maanantai-aamun inspiraatio, kun duo juhli samaan aikaan listoilla omilla kärkihiteillään.

T. Life tuo taustoille tutun fonistinsa Sam Peaken ja kosketinsoittajana Dexter Wanselin, mutta kieltämättä T. Lifen tyyli oli jäänyt ajan trendeistä. If You Find the Time:ssa on foneineen kuitenkin häivähdys Evelynin läpimurtohittiä Shame, joten ehkä kappale ilahdutti joitain Evelynin vanhoja faneja. Chemistry of Love oli ajanmukaisempi ja Evelyn oli sitä itse kirjoittamassa.

Koko albumilla oli vain yksi balladi, T. Lifen tuottama alakuloinen If I Let Myself Go, joka ei kalseassa synteettisessä taustassaan oikein säväytä, vaikka sävelmässä oli kaikki ainekset kunnon soul-balladiin.

Evelyn putosi majorilta harmilliseen aikaan tämän albumin jälkeen, kun juuri vuosi 1986 oli vahvojen soul-laulajattarien (Anita Baker, Stephanie Mills, Meli'sa Morgan, Jean Carne, Melba Moore, Shirley Jones) yhtä juhlaa listakärjessä - ja kaikki edellämainitut loivat hittinsä balladeilla. RCA:n kompastuskivenä Evelynin kanssa olikin käsittämätön pitäytyminen tanssimateriaaliin, diskoajat kun olivat jo kaukana takana. Esimerkiksi Stephanie Mills oli kulkenut aivan saman tien kuin Evelyn King diskosoulista synteettisen Hawk-runnauksen läpi, mutta vuonna 1986 nousi soulin yhdeksi johtohahmoksi upeilla balladeilla. Evelynin kohdalla tarvittiin brittiläinen Expansion tajuamaan Evelynin potentiaali balladitulkkina, kun Expansion julkaisi kymmenen vuotta myöhemmin Evelyniltä laatu-soul-albumin.

(Soul Town Rating: 6/10)

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page