Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Evelyn "Champagne" King: Call on Me (1980 reissue)

Evelyn Champagne King: Call on Me CD

June 28, 2014

The original releases on US RCA, 1980
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2014

Rating: 6/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Let's Get Funky Tonight
2) Your Kind of Loving
3) Call on Me
4) I Need Your Love
5) Talk Don't Hurt Nobody
6) Just a Little Bit of Love
7) Bedroom Eyes
8) Universal Girl

Bonus Tracks:
9) Let's Get Funky Tonight [12" Version]
10) Sweet Delight
11) Long Time Waiting on You
12) Is It Good
13) I Love You

Evelyn "Champagne" King:in albumidiskografiasta paikataan nyt viimeisiä puuttuvia aukkoja CD-markkinoille. BBR on julkaissut Evelynin debyytin Smooth Talk ja vuosien 1981-1982 menestysalbumit I'm in Love ja Get Loose. FTG oli aiemmin julkaissut vuoden 1979 albumin Music Box, ja sekä FTG että BBR ovat julkaisseet vuoden 1984 albumin Face to Face. Nyt on vuorossa tämä vuoden 1980 Call on Me, ja lisäksi FTG on julkaissut vuoden 1984 So Romantic ja vuoden 1985 albumin A Long Time Coming.

Minulle tuli kuitenkin ihan uutena tietona, että alun perin RCA oli julkaissut samalla kansikuvalla ja samalla kataloginumerolla RCA-3543 albumin nimeltä Sweet Delight, joka kuitenkin vetäistiin nopeasti pois markkinoilta, ja korvattiin tällä Call on Me-albumilla. Tuolla Sweet Delight-albumilla oli kahdeksan raitaa, joista vain kolme päätyi perään julkaistuun korvaavaan Call on Me-albumiin, ja siis viisi jäi julkaisematta. Nyt FTG on tähän uusintajulkaisuun onnistunut kaivamaan neljä noista Sweet Delight -albumin raidoista, jotka ovat mukana bonus-raitoina 10-13. Lisäksi on bonus-versiona pitkä 12 tuuman maksiversio Let's Get Funky Tonight-singlestä, joka jäi singlenä sijalle 34.

Tuo episodi kuvastaa hyvin, miten isot levy-yhtiöt pystyivät hyvinkin nopeasti reagoimaan siihen, miten levy vastaanotetaan radioasemilla ja tarvittaessa hyllyttämään julkaistavksi aiottua levyä - tai jopa korvaamaan albumin osittain uudella materiaalilla, kuten nyt kävi. Joka tapauksessa myös Let's Get Funky Tonight-sinkun menestys oli odotettua vaisumpi, kun se jäi korkeimmillaan sijalle 34 soul-listoilla, ja niin sisällöltään uusitunkin Call on Me -albumin menestys kuivahti sijalle 58. Tämän jälkeen levy-yhtiö tietenkin vaihtoi tuottajia, ja kolme albumia Evelynille työstänyt (Theodore) T. Life pantiin syrjään. Tilalle rekryttiin nuoren polven syntiikkavelhot, Kashif kumppaneineen sekä Prelude-levymerkin tanssihiteiltä tutut Rodney Brown ja Willie Lester.

Kieltämättä albumin tyyli oli hieman vanhahtava ja vielä 70-lukulainen, ja vaikka Evelyn FTG:n kansiteksihaastatteluissa toistaa vanhaa meriselitystä kehnosta markkinoinnista, niin etenkin B-puolen loppua kohti meno alkoi olla niin kliseistä ja ummehtuneen kuuloista, etten lainkaan ihmettele levyn vaisua menestystä. Levy-yhtiö yritti myös 80-luvun alun tuttuun tapaan tunkea mukaan rock- ja pop-aineksia, ja esim. raita Bedroom Eyes on sellaista rock-soopaa, että olisi mieluusti saanut jäädäkin vain sille hyllytetylle Sweet Delight-albumille.

Hyllytetystä materiaalista kaksi oli T. Lifen osasävelmiä, Sweet Delight sen sijaan kolmikon Howard Jackson-Reuben Cross-Michael Brown kynästä lähtöisin ollut täysin epäonnistunut kitaroilla ja syntikoilla modernisoitu menopala, jolle ei tosiaan varmasti Evelynin vanhoilta faneilta olisi voitu mitään menestystä odottaakaan. Pääosin saman tiimin tekele I Love You on funkympi rompsutus, jolla basso jylisee pohjalla ja aidot torvet tukevat riffeillään, mutta muutenhan kappale oli täsmälleen yhtä originelli kuin otsikkonsa.

T. Lifen omista kontribuutioista hyllylle jäivät raidat Long Time Waiting on You ja Is It Good. Edellinen on rock-kitaralla varustettu tympeä jumputus, ja jälkimmäinen myös rock-räimeeseen suunnattu epämelodinen, väkinäinen balladi, jonka taustalle on vielä ympätty käsittämätöntä syntiikkakokeilua. Ehdottomasti oikea ratkaisu levy-yhtiöltä oli vetää koko roska äkkiä pois markkinoilta, ja pistää saman tien T. Life ennenaikaiselle eläkkeelle.

Samoin voidaan todeta, että julkaistun Call on Me-albumin A-puolelle oli koottu kaikki valovoimaisin materiaali, mitä T. Lifen johdolla oli saatu kasaan. Sinkku Let's Get Funky Tonight oli melodinen ja pirteä popahtava disko-funk, vaikka sen soundit olivatkin jääneet 70-luvulle. Kevyt ja melodinen midtempoinen Your Kind of Lovin' oli myös tuttua T. Lifea 70-luvun soundein. Nimikappaleeksi päätynyt Call on Me sisältää hyvää riffittelyä rytmikitaralla ja puhallinkuvioilla, ongelmana oli tosiaan lähinnä se, että 80-luvulla trendit alkoivat suosia synteettisempiä soundeja.

Albumin kakkossinkkuna kokeiltiin vielä raitaa I Need Your Love, joka onkin lopulta koko albumin kohokohta, klassinen soul-balladi puhaltimien värittämässä taustassa ja vielä kunnon fonisoolon ryydittämänä. Ajatonta laatusoulia, mutta valitettavasti ainoa lajissaan tällä albumilla, jolla T. Life ja levy-yhtiö etsivät uutta suuntaa nuorelle suojatilleen.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle