Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Evan Rogers: Love Games (1985 reissue)

Evan Rogers: Love Games

January 25, 2014

The original release on US RCA, 1985
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2011

Rating: 6/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
1) Hold On
2) Private Joy
3) Full Time Lover (w/ Evelyn Champagne King)
4) Sweet 16
5) Don't Jump To Conclusions
6) One Track Mind
7) I'll Break The Rules For You
8) Be Mine Tonight
Bonus track:
9) Secret Love (12" version)
10) Stay Here with Me (12" Version)
11) Hold On (Remix)Itselläni oli negatiiviset ennakko-odotukset Evan Rogersin vuoden 1985 albumista. Olin jostain saanut päähäni - ehkä pelkän kansikuvan perusteella - että Evan olisi ollut näitä wanna-be-Prince:jä á la André Cymone, jotka 80-luvun alussa yrittivät Princen esikuvan mukana levyttää rockin ja funkin fuusiota, mutta ilman mitään suurta musiikillista lahjakkuutta. Olin onneksi väärässä: tällä albumilla on vain yksi selkeä rock-kosiskelu, mutta loppu levy on 80-luvun puolivälin soundein tyypillistä soulia, funkia ja klubimusiikkia.

Evanin label-mate Evelyn King vierailee duetoimassa midtempo-balladilla Full Time Lover, ja kappaletta kokeiltiin pikkusinkkunakin, mutta sävelmä ei ollut tarpeeksi tarttuva listamenestykseen. Evelyn peittoaa laulajana Evanin mennen tullen.

Tämän albumin kärkisinkuksi oli kuitenkin kaavailtu diskofunkia nimeltä Secret Love, joka julkaistiinkin 12 tuuman sinkkuna sekä USA:ssa että Englannissa. Kappale on aika melodinen ja groovikas menopala ajanmukaisessa synteettisessä, rytmikitaran ja syntiikkakuvioiden kuorruttamassa beat-taustassa. Evan laulaa itse melismaattisella tyylillä, vaikka miehen tenori ei ole voimakas eikä kovin persoonallinenkaan. Mutta kyllä listoille asti ylsi paljon heikompiakin tekeleitä vuonna 1984, jolloin tämä julkaistiin sinkkuna, ilman listasijoitusta. Soundissa on häivähdys Solar-soundia tyyliin Shalamar-Dynasty.

FTG on saanut CD-uusintajulkaisulleen mukaan myös toisen vuoden 1984 Rogersin 12 tuuman singlen Stay Here with Me, jota jostain kumman syystä ei liitetty mukaan itse albumille. Tämä raita on tuollaista Kashif-Lillo Thomas-linjan syntiikkafunkia, ei tässäkään ole oikeastaan mitään vikaa, vaan on omassa lajissaan ihan kelpo menopala.

Noita ennalta odottamiani Prince-vaikutteita kuulee oikeastaan vain Prince-coverilla Private Joy, joka onkin sitten ihan yhtä surkea räpellys kuin ennalta saattoi odottaa: rock-kitaraa hätäiseen syntiikka-funk-sotkuun sekoittava mitätön esitys. Tätä ei USA:ssa edes yritetty sinkkuna (toisin kuin Englannissa), vaan viimeisenä sinkkujulkaisuna kokeiltiin albumin avausraitaa Hold On, josta on loppuun liitetty vielä 6:04 pitkä remix-versio. Kappale on melko ankeissa syntiikkasoundeissa koplotteleva melodinen midtempoinen.

Täysin listoilla flopanneen levyn jälkeen Evan sai keskittyä enemmän laulunkirjoittajan ja tuottajan hommiin, ja on ollut taustahahmona monen R&B- ja pop-tähden levyillä, aivan viime päiviin asti. Säveltäjäparina Evanilla on aina ollut Carl Sturken, kuten oli jo tällä albumilla.

Soul Town Rating: ***

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle