Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat
THE TEMPTATIONS Ear-Resistible
US Motown CD 22 €

Aivan kuten toukokuun 2000 kuukauden levyn esittäjä Norman Connors, myös The Temptations on soul-maailmassa kautta vuosien ollut yksi luotettavimmista artisteista. Vaikka yhtyeen kokoonpano vaihtuu melkein kuin jalkapallo- tai jääkiekkojoukkueen miehistö, yhtyeen tyyli ja luotettavuus säilyy. Niin nytkin, sillä vaikka Ear-Resistible-CD.llä ei ole "vanhoista tutuista" 60-80-luvun Temptations-laulajista mukana enää muita kuin Ron Tyson ja Otis Williams, levyn yleisilme on tutun jämäkkää lauluyhtye-soulia, ja huonoa lenkkiä on albumin 14 raidan joukosta turha etsiä.
Levyn tuottajina ovat nuoremman soul-sukupolven edustajista mm. Joe, Stanley Brown ja Gerald Levert, jotka tuovat Temptations-soundiin katu-uskottavuutta ilman, että olisi pelkoa liian hip hop -henkisistä ylilyönneistä. Toisaalta 80-luvun alun hittituottaja Narada Michael Walden onnistuu enemmän kuin mainiosti kahdella 80-luvun tyylisiin soul-soundeihin upotetulla kappaleellaan, joilla kuullaan mm. aitoja jousi- ja puhallinsektioita ohjelmoitujen rytmien yllä. Naradan tuottama balladi Kiss Me Like You Miss Me onkin albumin välittömin kohokohta, sillä muhkea laulusovitus, kurkkuääniset ryöpytykset ja täyteläinen tausta ovat klassista Temptations-jälkeä. Toinen Naradan tuotos Party on taas mallikkaasti svengittelevä menopala.
Enemmän tämän päivän tyyliin sovitetuista raidoista erinomaisiksi osoittautuvat ainakin sielukkaasti kiemurteleva beat-balladi It's Alright to Be Wrong, mehevän basso-grooven saattelema napakka mid-tempoinen I'll Just Go Crazy ja voimakkaasti keinuva, call-and-response-tyyliin laulusovitettu Your Love. Gerald Levertin panos on ehkä odotettua vähäisempi, kun Gerald tuottaa kepeän puolinopean Selfish Reasons sekä sävelmältään mutkikkaan ja hitaasti avautuvan, mutta rehevästi tulkitun balladin Proven & True.
Error of the Ways
on uusintaversio Temptationsien vuoden 1994 viiden CD:n boxilla Emperors of Soul alun perin julkaistusta mahtavasta sävelmästä, joskin tuo Ali-Ollie Woodsonin tulkitsema originaali päihittää tämän levyn uuden version, jolla vierailee myös Emotions-yhtyeen Wanda Vaughn. Erikseen on vielä syytä mainita Donald Hayesin alttosaksofonin värittämä perinteinen, gospel-vaikutteinen balladi Got to Get on the Road.
Tukevaa tekoa alusta loppuun. ****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page