Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat
WILL DOWNING: HIENOSTUNUTTA JATKOA SENSUAL JOURNEYLLEWILL DOWNING
Emotions US Verve/GRP CD 20 e

1. A Millon Ways
2. King Of Fools
3. Daydreaming
4. Falling In Love
5. Hey There Lonely Girl
6. Rhythm Of U & Me
7. Beautiful To Me
8. Another Sad Story
9. Riding On A Cloud
10. Anything

Will Downingin toinen Verve Music Groupilla/GRP:llä julkaisema levy jatkaa hyvin smooth jazz -henkisissä soundeissa, kun levyllä soittaa taas pitkä rivi (smooth) jazzin kermaa (Gerald Albright - sopraanosaksofoni, Norman Brown - kitara, George Duke - piano, lisäksi Rex Rideout, Kirk Whalum, Dwight Sills, Bashiri Johnson, Mike White, Ira Siegal, Paul Jackson Jr, Louis Conte, Ronnie Foster etc.). Sävelmistössä toistuu myös edellisen albumin Sensual Journey kaava parin klassikko-raidan coveroinnin muodossa: nyt hienostuneisiin smooth jazz-sävyihin saksofoneineen viedään Arethan Daydreaming ja Hey There Lonely Girl (Eddie Holmanin vuoden 1969/1970 iso hitti, joka oli kuitenkin alun perin jo väännös Ruby & the Romanticsien vuoden 1963 hitistä Hey There Lonely Boy).

Myös Regis Bransonin säveltämä King of Fools on cover-versio, joskin moni ei varmasti ole kuullut ainoastaan Japanissa julkaistulla Johnson & Branson -levyllä Packed & Waitin' ollutta originaalia. Hieno sävelmä, joka sopii erinomaisesti Will Downingin ohjelmistoon.

Kaikista versioinneista ehkä hieman yllättäen maukkaimmaksi osoittautuu päätösballadi Anything, jonka originaali on Janet Jacksonin levyltä The Velvet Rope (sävelmä Jimmy Jam & Terry Lewisin ja Janetin käsialaa), kun Downingin hienolla versiolla kuullaan tyylikkään jazzahtavan taustan yllä mm. Nicolas Paytonin trumpettisoolo.

Levyn singlehitiksi on kaavailtu Joe (Thomasin) ja Joylon Skinnerin kirjoittamaa A Million Ways:iä, joka avaa albumin hieman normaalia popahtavammissa (mutta vain lievästi) sävyissä.

Uusista sävelmistä kärkeen nousee kappaleen nimeä hyvin tunnelmaltaan kuvastava Riding on a Cloud, jonka pehmeässä sykkeessä on aavistus Latin-rytmiä, toinen säveltäjä Barry Eastmond soittaa koskettimia, ja Downing kieputtaa ainutlaatuisella tyylillään melodiaa. Downing on itse myös säveltänyt muutaman kappaleen, Rex Rideoutin ja Armsted Christianin kanssa, mutta ne jäävät tällä kertaa hieman muun materiaalin varjoon. Napakan Impromp2-tyyppisen kuplivan rytmin saattelema Rhythm of U & Me tuo kuitenkin tervetullutta vaihtelua rauhalliseen, balladipainotteiseen yleisilmeeseen.

****


Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page