Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Donna Washington: Going for the Glow (1981 reissue)

Donna Washington: Going for the Glow

April 20, 2013

Original release on US Capitol, 1981
UK SoulMusic reissue CD, 2012

Rating: 7/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) ’Scuse Me, While I Fall in Love 2) It’s Something 3) Save Your Love for Me 4) I See Home 5) Nine to Five (Come Alive) 6) Going for the Glow 7) Share Your Life with Me 8) I Want You Tonight 9) ’Scuse Me, While I Fall in Love (Single Version) 

Los Angelesin Comptonista kotoisin oleva gospelvokalisti Donna Washington levytti Capitolille 1980-luvun alussa kolme albumia, mutta läpimurtoa ei tullut, vaikka ainakin studiosessioihin satsattiin kunnolla.

Äänialaltaan Donna on sopraanon ja alton välimaastossa. Tulkinnassa on enemmän voimaa kuin tekniikkaa, mikä voidaan laittaa nuoren iän piikkiin. Hän tunnustautuu Gladys Knightin ihailijaksi, mutta sävyn osalta parempi vertailukohde olisi esimerkiksi Evelyn King.

Charles Waringin kirjoittamissa kansiteksteissä Donna kertoo elävästi, miten hän teini-ikäisenä gospelkuorolaisena neuvotteli levytyssopimuksestaan. ”They told me I was going to be the next Natalie Cole and were talking about money when I said: ’You don’t have to pay me, I sing for the Lord!’”

Tälle Donnan toiselle albumille pestattiinkin tuottajaksi Natalie Colen levyiltä tuttu Chuck Jackson. Jousi- ja puhallinsovituksista vastasivat Johnny Pate ja Benjamin Wright, ja muusikoiksi palkattiin muiden muassa Patrice Rushen, John Barnes, Michael Boddicker, Paul Jackson Jr., Nathan East, Freddie Washington, Ndugu Chancler, James Gadson ja Paulinho Da Costa.

Säveltäjäkaartikin on nimekäs: David Lasley, Luther Vandross, Brenda Russell, Michael Wycoff ja Earth, Wind & Firen Septemberistä ja Boogie Wonderlandista tunnettu Allee Willis.

Albumi käynnistyy Lasleyn ja Vandrossin kynäilemällä diskofunkilla ’Scuse Me, While I Fall in Love. Vetävästi jumputtavan klubiraidan valtteja ovat mehevä bassottelu ja värikäs kuorosovitus. Kappale ylsi singlenä R&B-listan sijalle 26. Yllättäen se jäi myös Washingtonin uran ainoaksi listasingleksi.

Toinen diskopala Save Your Love for Me on tavanomaisempi keskitempoinen esitys. Kuluneelta vaikuttavaa sävelmää paikkaa sovitus, jossa jälleen riittää nyansseja. Kappale päätyi ’Scuse Me -singlen B-puoleksi.

Noiden diskoiskujen väliin jää jazzahtava two-step-balladi It’s Something. Laadukkaan sävelmän nosti listoille 1991 Lalah Hathaway, mutta Donnan versio päihittää sen kevyesti. Kappaleen levyttivät 80-luvulla myös ainakin Leslie Smith ja sen toinen kirjoittaja Brenda Russell.

Myös nimikappale Going for the Glow on Russellin kynästä. Tämä rikkaasti sovitettu ja ilmavasti rytmittelevä sävelmä on silkkaa Philly-soulia ja olisi sopinut paremmin teknisesti taitavammalle laulajalle, kuten Jean Carnelle tai Shirley Jonesille. Mutta huippusoulia toki näinkin. Kappale julkaistiin myös singlenä, mutta eipä näin hienostuneella helmellä ollut asiaa listoille.

Kun Going for the Glow -singlen B-puolena oli It’s Something, voi todeta, että levyn parhaimmisto lohkaistiin singleiksi, sillä muu anti ei yllä samalle tasolle.

I See Home on gospelkuoron avittama country-sävyinen balladi. Vielä enemmän gospel nousee pintaan tuottaja Chuck Jacksonin ja Michael Wycoffin säveltämällä balladilla Share Your Life with Me, joka etenee kohti harrasta urkutunnelmaa. Sävelmästä vain puuttuu hohdokkuus.

Nine to Five (Come Alive) ja I Want You Tonight ovat tarttuvia popsävelmiä. Nine to Five on rytmiltään rock ’n’ roll -pastissi, jolla Donna improvisoi runsaasti. Patti Austininkin levyttämästä I Want You Tonightista Donna toteaa vuorostaan kansiteksteissä tyhjentävästi: ”When I heard it, I thought of Rod Stewart.”

Ei siis mikään mestariteos, mutta saahan souldiggari tästä neljä laadukasta raitaa 80-luvun alun luksussoundeilla. Mieluusti näkisin cd:inä myös Donnan kaksi muuta albumia For the Sake of Love (1980) ja Just for You (1982).

Reviewed by Kimmo HeikkinenTakaisin etusivulle