Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Donna Allen: Perfect Timing (1987 reissue)

Donna Allen: Perfect Timing

June 8, 2013

The original release on US 21 Records, 1986
Now available at UK Big Break Records reissue CD, 2013

Rating: 7/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Serious 2) Sweet Somebody 3) Satisfied 4) Daydreams 5) Wild Nights 6) Perfect Timing 7) Bit By Bit 8) Another Affair 9) Bad Love
Bonus tracks:
10) Serious (12" Extended Remix)
11) Satisfied (12" Long Version Remix)
12) Sweet Somebody (12" Dance Mix)
13) Serious (Single Version)
14) Satisfied (Single Version)
15) Sweet Somebody (Single Versions)
16) Serious (12" Delirious Mix)


Donna Allenin vuoden 1986 debyyttialbumi Perfect Timing istuu kuin nenä päähän BBR-levymerkin klubi-imagoon, sillä tämä jos mikä oli klubikiekko. Soul-diggarit kuitenkin kuulivat särmikkään ja ilmeikkään Donna Allenin laulannasta myös soul-potentiaalin, ja sittemminhän Donna ansioitui myös soul-puolella mm. erinomaisella Maze-coverillaan Joy and Pain, joka oli USA:n soul-listojen top 3 -hitti.

Mainiosti pärjäili listoilla myös tämä vuoden 1986 albumi sinkkupoimintoineen, vaikka olikin varsin tyylipuhdas klubikiekko luonteeltaan. Klubi-kiekkona tämä oli myös omaan makuuni, sillä tässä ei peitelty soul-funk-värejä, vaan torvisektiot raikaavat ja basso paukkaa, siinä missä saman ajan major-tuotannoilla georgeduket ja rayparkerit tekivät parhaansa suodattaakseen kaiken mustaan musiikkiin viittaavan listalevyistä.

Donna Allen oli kuitenkin jo vokalistina niin selkeä soul-artisti kurkkuäänineen ja sielukkaine melismoineen, että tuottajat eivät suotta piilotelleet soul/funk-aineksia myöskään sovituksissa. Donna oli aloittanut uransa cheerleader-tanssijana ja taustalaulajana mm. Miami Sound Machinen takana, mutta eihän tätä luontaista esiintyjää ja super-lahjakasta laulajatarta voitu kauaa taka-alalla pitää, kun hän raivasi tiensä sooloartistiksi. Kun olin Miamissa kesällä 2008, hän esiintyi siellä paikallisissa klubeissa, ja näyttää olleen aktiivinen klubisinkku-puolella näihin päiviin asti, vaikka albumeita hän ei ole tietääkseni päässyt purkittamaan kuin kaksi. Se toinen oli Oceana-merkillä v. 1988 julkaistu Heaven on Earth.

Jos katsellaan albumin klubiantia, niin kirjoa oli synkästä rapin ryydittämästä "mustasta mäiskeestä" (Serious) melodisempaan diskoiluun (Shannon-cover Sweet Somebody) ja Kashif-linjaiseen mutta herkullisesti funk-bassolla väritettyyn funkiin (Satisfied). Kaikki kolme poimittiin sinkuiksi, ja sijaluvut Billboardin Black-listoilla olivat 5., 55. ja 14. eli vallan erinomaiset indie-merkille valtakunnallisilla listoilla.

Balladeista huokui Donna Allenin valtava potentiaali soul-tulkkina, kun hän pursuttelee sielukasta ääntään sellaisilla laadukkailla sävelmillä kuin Daydreams ja Howard Johnsonin kanssa duetoitu Perfect Timing. Saksofonisoolo tulee tietysti oppikirjamaisesti kolmen minuutin kohdalla, ja Donnan ad libit ovat upeata kuultavaa!

Loppua kohti eli vanhan vinyylin B-puolella taso pääsi laskemaan, mutta mitään täysiä floppeja ei levyllä ole. A-puoli on kahdeksikon tasoa. Erittäin suositeltava klubikiekko soul/funk-makuun.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Big Break Records -sivulle

Takaisin etusivulle