Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Deniece Williams: I'm So Proud (Expanded Edition) (1983 reissue)

Deniece Williams: I'm So Proud (Expanded Edition) album

August 22, 2013

Original release: US Columbia 1983
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2012

Rating: 8/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Do What You Feel 2) I’m So Proud 3) So Deep in Love 4) I’m Glad It’s You 5) Heaven in Your Eyes 6) They Say 7) Love, Peace and Unity 8) It’s Okay
Bonus Tracks:
9) Heaven in Your Eyes (12" Extended Dance Version)
10) Do What You Feel (7" Version)
11) I’m Okay (7" Version)

Kahden hienon Thom Bellin tuottaman albumin jälkeen Deniece Williams päätyi 1983 yhteistyöhön äskettäin edesmenneen George Duken kanssa. Räävittömältä rockdiskolta kuitenkin vielä vältyttiin – sen aika oli vasta vuotta myöhemmin – ja oikeastaan Duken kristallinkirkas tuotanto on soundeiltaan aikansa huippua. Koko albumista Duke ei kuitenkaan vastannut, vaan Williams tuotti itse kitaristi Bill Nealen kanssa kolme raitaa.

Albumi julkaistiin Japanissa CD:nä jo 1990-luvun puolivälissä, mutta vasta viime vuonna muualla. Tällä kertaa kävi niin, että levyn julkaisivat sekä Funky Town Grooves että Big Break Records. Tämä arvio on tehty FTG:n julkaisun perusteella.

Avausraita Do What You Feel on erinomainen puolinopea soulpala, jolla yhdistyvät taidokas laulusuoritus, nyanssirikas sovitus ja hienostunut sävelmä. Singlenä tämä tarttuva kappale ylsi ansaitusti R&B-listan kärkikymmenikköön.

Nimikappale I’m So Proud on vuorostaan tyylikäs versio vuoden 1964 Impressions-klassikosta. Tarkoituksena oli toistaa Niecy-albumin (1982) It’s Gonna Take a Miracle -coverin (esittäjänä alun perin Royalettes vuonna 1965) listamenestys, mutta toisin kävi. Siinä missä Miracle ylsi ykköseksi, I’m So Proud hyytyi albumin toisena singlelohkaisuna sijalle 28. Laadussa ei kuitenkaan hävitty.

Johnny Mathisin kanssa duetoitu So Deep in Love muistuttaa sävelmältään ja sovitukseltaan Williamsin edellisten albumien Thom Bell -tuotoksia. Sävelmä on sokerinen, mutta kokonaisuus on laadukasta viihdesoulia.

I’m Glad It’s You on jazzahtavan utuinen balladi, jolla on pelkistetyn tyylikäs sähköpianoon, bassoon ja rumpuihin perustuva tausta. Sävelmä vain on vaisu.

Levyn ensimmäinen huti on vinyylialbumin B-puolen avannut tanssikappale Heaven in Your Eyes. AOR-sävyistä hölköttelyä ei pelasta edes Louis Johnsonin bassottelu. Bonuksena tarjottavalla maksiversiolla soittoaikaa tärväytyy kitaristin rockvongutukseen.

Tunnelma vaihtuu yllättävästi kappaleella They Say, joka on Skip Scarboroughin ja Teri McFaddinin kirjoittama tummasävyinen balladi. Sanoitus on hengellinen, ja silkaksi gospeliksi kappale muuntuu kolmen ja puolen minuutin jälkeen, kun ääneen pääsee Philip Bailey falsetillaan. Seuraavat kolme minuuttia edetään call and response -tyyliin gospelkuoron kanssa. Sielukas esitys.

Levyn viimeisillä kappaleilla Love, Peace and Unity ja I’m Okay kokeillaan jamaikalaisia ja brasilialaisia rytmejä. Ensin mainitussa on hyvä sävelmä mutta sovituksessa kolkkoa rocksävyä, kun taas jälkimmäinen jättää lapsikuoroineen jotenkin tekopirteän vaikutelman.

Ei siis mikään loistokas albumi, mutta lukisin tämän kuitenkin laulajattaren uran parhaimmistoon klassisen debyytin ja Thom Bell -kiekkojen jälkeen.

Reviewed by Kimmo Heikkinen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle