Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Dells: One Step Closer (1984 reissue)

The Dells: One Step Closer

April 12, 2013

The original release on US Private I, 1984
Now available at UK SoulMusic reissue CD, 2012

Rating: 7/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) One Step Closer 2) Love On 3) You Just Can't Walk Away 4) Come On Back To Me 5) Holdin' On 6) Don't Want Nobody 7) I Am Your Man 8) Jody
Bonus tracks:
9) You Just Can't Walk (US Single Edit) 10) One Step Closer (US Single Edit) 11) One Step Closer (US Remix Club Version)


The Dellsin 80-luku alkoi komeasti 20th Century -merkillä albumeilla I Touched a Dream (1980) ja Whatever Turns You On (1981), mutta niiden jälkeen suosio notkahti ja edessä oli levy-yhtiön vaihto. Uuden kodin Dells löysi CBS:n jakelussa olleelta Private I -merkiltä, joka erikoistui elektropitoiseen klubimusiikkiin, mutta jolle oli kiinnitetty vanhan polven lauluyhtyeistä myös Chi-Lites ja Staple Singers.

Tuottajiksi One Step Closer -albumille pestattiin pääasiallisiksi tuottajiksi Natalie Colen taustalta tuttu kaksikko Chuck JacksonMarvin Yancy. Heidän tuotoksillaan merkittävässä roolissa on myös rytmisovittaja, kosketinsoittaja Todd Cochran, jonka kontolla ilmeisesti oli Dellsin soundin ajanmukaistaminen.

Levyn avaava nimikappale One Step Closer onkin melkoinen järkytys: nopeatempoinen, lähes tasatahtinen syntikkanakutus, jota voisi instrumentaalina luulla müncheniläiseksi tuotokseksi. Rytmisovituksen vastapainoksi Marvin Juniorin järeä laulu, yhtyeen harmonisointi ja Jackson–Yancy-kaksikon sävelmä ovat soulia. Maksiversiossa on potkua sen verran, että kappaletta kuuntelee sujuvasti. Singlenä menestys R&B-listalla jäi ymmärrettävästi vaatimattomaksi (sija 46).

Albumin ensisingle, tammikuussa 1984 julkaistu You Just Can't Walk Away oli 70-lukulainen balladi, jonka keinuntaa tosin hitusen kangistaa koneellinen rumpukopsuttelu. Syntikkasoundeissakaan ei ole kehumista, mistä syytettäköön Todd Cochrania. Dellsin harmonisointi pääsee kuitenkin oikeuksiinsa, ja kappale ylsikin R&B-listalla ansaitusti top 20:n tuntumaan. Sävelmästä vastasi jälleen tuottajakaksikko Jackson–Yancy, jotka olivat kirjoittaneet myös Dellsin edellisen listasinglen, upean balladin Passionate Breezes.

Noiden kappaleiden väliin albumilla jäi keskitempoinen Love On, joka on rytmisovitukseltaan nopeutettua reggaeta. Sävelmä on jälleen melko hyvä ja pinnassa napsuva basso tuo riisuttuun taustaan ryhtiä. Kappale floppasi levyn kolmantena singlenä (R&B-listan sija 60), ja mutta sittemmin se on ollut ainakin two-step-keräilijöille lp:n halutuin raita.

Brittiläisissä soulpiireissä on miellytty myös nopeatempoiseen tanssikappaleeseen Don’t Want Nobody. Se kulkee kappaleen tuottaneen David Williamsin rytmikitaran varassa, mutta mitenkään sykähdyttävä esitys ei ole. Williamsin meriitteihin sivumennen sanoen lukeutuu kitarointi Michael Jacksonin Billie Jeanilla.

Williams tuotti albumille myös oman sävelmänsä Jody, joka jatkaa sanoitukseltaan etelän soulin pettäjäsaagaa, mutta kappale on kovin rokahtava. Jonkinlaista rokkitulkintaa kokeilee jopa falsettivokalisti Johnny Carter.

Levyn parhaaksi anniksi jää singleiksi lohkottu aloituskolmikko. Keskitempoinen Come On Back to Me kärsii korneista syntikkasoundeista ja kömpelöstä konerytmittelystä – asialla jälleen Todd Cochran. Balladin Holdin’ On Dells tulkitsee kiitettävän pateettisesti, mutta sävelmä on viihdettä.

Parempi balladi on Ashford & Simpsonin 60-luvun sävelmistöstä perityvä I Am Your Man. Tuotannosta vastaa kaksikko Danny JohnsonArchie Russell, mutta kappaleen on sovittanut souldiggareiden kulttinimi Donald Burnside, ja jälki on heti Cochrania ja Williamsia tyylikkäämpää. Burnside tuotti 80-luvun puolivälissä Gene Chandlerin ja Chi-Litesin indielevytyksiä, ja mieluusti olisi kuullut lisää hänen aikaansaannoksiaan myös tällä albumilla.

Reviewed by Kimmo HeikkinenTakaisin etusivulle