Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Dazzle: Dazzle
(1979 CD reissue)

Dazzle: Dazzle

March 21, 2019

Original release on US Sanctuary, 1979
UK Expansion reissue CD, 2017

Rating: 5/ 10

Buy this album from our CD Shop

Dazzle: Dazzle (1979):
1) Walk Before You Run
2) It's Not The Same
3) All
4) You Dazzle Me !!!
5) Reachin'
6) Slipped Disco
Bonus Track:
7) Walk Before You Run (Original 7" Edited Version)

Huomasin tämän Expansionin uusintajulkaisun vuosi sitten Blackpoolin Luxury Soul Weekenderin levymessuilla, ja noteerasin heti, miten tuottajina levyllä ovat Leroy Burgess ja Stan Lucas ja vokalistina myös usealla raidalla Jocelyn Brown alias Jocelyn Shaw. Myös diskoguru Patrick Adams on mukana. Noilla krediiteillä levy varmaan liikkuu suht vilkkaasti, mutta itselleni kiekko oli selvä pettymys, ja pelkäänpä, että se on sitä myös useimmille Burgess/Lucas/Jocelyn Brown-faneille. Mutta on tuolla netissä vastakkaisiakin näkemyksiä, Discogs.comin sivuilla yksi kommentaattori oli sitä mieltä, että "Possibly the best disco LP of all time". No, kuuntelepa kuitenkin YouTubesta mallit ennen ostopäätöstä.

Levyn julkaisuvuosi oli 1979, ja tämän näytön perusteella niin Jocelyn Brownin kuin Leroy Burgessin parhaat näytöt olivat vielä vuosien päässä. Ilmeisesti myös äänitteen kappaleissa on paljon vanhempiakin otoksia, koska esim. raidalla All Jocelyn kuulostaa ihmeen ohuelta ja jotenkin piipittävältä lauluääneltään, ja särmikkyyttä ja poweria näyttää kehittyneet sitten vuosien kuluessa. Avausraidalta Walk Before You Run Jocelyn on helpoin tunnistaa, ja lienee tuoreinta tavaraa levyn julkaisuaikaan.

Leroy Burgess on itsekin laulajana, ja hän on ilmeisen kritiikitön ja kyvytön kuulemaan omia puutteitaan laulajana, sillä ei näin pahasti nuotin ohi laulavia yleensä päästetä mikrofonin varteen. Myöskään Stan Lucas ei ole mikään suuri vokalisti, laulaessaan kahdella raidalla, vaikka toki Leroyhin nähden on suorastaan Pavarotti.

Toki disko/groove-kiekosta on kyse, mutta omasta mielestäni albumin raidoissa sekä groove- että melodiapuoli ovat varsin vaatimatonta luokkaa, ja kun miettii, millainen kilpailu oli diskomarkkinoilla vuonna 1979, ainakaan minua ei pätkääkään ihmetytä, miten albumi ja sen singlelohkaisu Walk Before You Run / You Dazzle Me!!! jäivät kokonaan ilman listasijoitusta.

Tosiaan eriäviä ja albumia taivaaseen ylistäviäkin mielipiteitä voi netistä lukea, joten kehotan vain luottamaan omiin korviin ja kuuntelemaan YouTubesta ääninäytteet. Itselleni kuitenkin melkoinen floppi verrattuna esim. siihen, mitä Burgess työsti sittemmin mm. Aleem ja Black Ivory-yhtyeiden taustahahmona.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin etusivulle