Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Dazz Band: Joystick | Jukebox (1983-1984 reissue)

Dazz Band Joystick & Jukebox CD

April 26, 2014

The original release on US Motown 6084, 1983 and US Motown 6117, 1984
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2011

Rating: 7/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
Buy the CD from our CD shop


Joystick (1983):
1) To The Roof
2) Joystick
3) Swoop (I'm Yours)
4) Until You
5) Rock With Me
6) Straight Out Of School
7) Now That I Have You
8) Laughin' At You
9) T. Mata (Instrumental)

Jukebox (1984):
10) Let It All Blow
11) Keep You Comin' Back For More
12) She's The One
13) Heartbeat
14) Dream Girl
15) Undercover Lover
16) I've Been Waiting
17) Main Attraction
18) So Much Love

Dazz Band-yhtyeen tuotantoa on viime vuosina ahkerasti saatettu saataville CD-formaatissa, kun ensin hollantilainen Vinyl-Masterpiece julkaisi yhtyeen parhaimmistoon kuuluvat vuosien 1980 ja 1982 Motown-albumit Invitation to Love ja Keep It Live, myöhemmin vielä vuoden 1986 Geffen-albumin Wild and Free. Expansion osallistui talkoisiin julkaisemalla 2on1-setin yhtyeen varhaistuotannosta, vielä vanhalla Kinsman Dazz-nimellä ilmestyneet vuosien 1978-1979 albumit Kinsman Dazz ja Dazz, joita oli tuottamassa Earth, Wind & Firen Philip Bailey.

FTG:lle jäivät sitten vuosien 1983-1985 synteettisemmät ja elektronisemmat albumit, Joystick (1983), Jukebox (1984) ja Hot Spot (1985), mikä on varmaankin ihan oikea työjako, koska FTG:n kaverukset ovat aina olleet innokkaimpia noista 1983 linjan synteettisemmistä soundeista kuin oikeiden soittimien aikakaudesta. Vuoden 1981 albumi Let the Music Play on muuten edelleen julkaisematta CD:nä, kuka ehtii ensin?

Vuoden 1983 albumi Joystick purkitettiin heti Herbie Hancockin platinaa myyneen elektrolevyn Future Shock (jolta Rockit-hitti) vanavedessä, ja niinpä mukana on useita tuon lyhytaikaiseksi jääneen elektro-funk-linjan raitoja. Dazz Bandin elektrofunkeilla painopiste oli kuitenkin vielä sanalla funk, sillä elektronakuttelun lomaan paukutettiin terhakasti bassoa vähän samaan tapaan kuin basisti Tyrone Brunsonin elektrohiteillä, ja laulupuoli oli tuttua funk-uhoamista vähän Cameon tapaan. Toisaalta Skip Martin oli myös erinomainen soul-vokalisti, joka taitoi melismaattisen vääntelyn. Taustoilla hääräsi vielä iso joukko nimimiehiä: Gerald Albright, Ray Brown, Oscar Brashear, Paul Jackson Jr, Ndugu Chancler. Sinkut nousivat vielä järjestään top teniin tai aivan sen kynnykselle: ensin kaksimielinen, jäntevän bassokuvion vetämä Joystick, sitten Swoop (I'm Yours) ja vielä seuraavan albumin kärki Let It All Blow. Samaa sarjaa on To the Roof. Nämä taitavat samalla olla koko elektrokauden parhaita funk-tykityksiä.

Soul-puolelta Skip Martin jatkoi aistikkaita tulkintojaan midtempo-balladilla Until You, joka oli myös sovitettu perinteiseen soul-taustaan. Vielä klassisempaa laatusoulia on toinen Martinin laulama balladi Now That I Have You, jonka säveltäjinä ovat Reggie Andrews ja Ndugu Chancler. Albumi päättyy yhtyeen perustajan, saksofonisti Bobby Harrisin kirjoittamaan jazz-funk-instrumentaaliin T. Mata.

Vuoden 1984 albumilla Jukebox uudeksi vokalistiksi rekryttiin ex-Heatwave/Faze-O-jäsen Keith Harrison. Hittiraita Let It All Blow oli groovikas elektro-henkinen puoli-instrumentaali, jolla ei juuri laulua kuulla. Skip Martin jatkoi päävokalistina kuitenkin aina vuoteen 1988 asti, jolloin hän siirtyi Kool & the Gangiin.

Menopuolelle tuotiin nyt mukaan myös rock-aineksia, mikä ei soul/funk-yleisöä riemastuttanut, ja albumin myynti jäikin selvästi kolmea edellistä albumia vaisummaksi.

Skip Martin tulkitsee jälleen balladipuolen säteilevimmän laulun Heartbeat, josta saatiin sinkkunakin vielä top 12 -hitti. Martinin sieukkaasti revittämä I've Been Waiting jatkoi vielä yhtyeen traditionaalista soul-balladilinjaa, ja taustakin on täynnänsä nyansseja aidoin instrumentein.

FTG:n ensimmäinen painos levystä tuli jo vuonna 2011, ja se myytiin kuukaudessa parissa loppuun, ja jäin silloin itsekin ilman. Nyt oli korjattava vahinko pikaisesti.

Soul Town Rating: ***1/2 / ***

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle