Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Dazz Band: Hot Spot (1985 reissue)

Dazz Band Hot Spot CD

October 3, 2014

The original release on US Motown, 1985
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2011

Rating: 5/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
Buy the CD from our CD shop


1) If Only You Were In My Shoes
2) Hot Spot
3) Paranoid
4) All The Way
5) S. C. L. & P. (Style, Class, Looks And Personality)
6) She Used To Be My Girl
7) When You Need Roses
8) Slow Rap
Bonus Tracks:
9) Hot Spot (Club Mix)
10) Heartbeat (12 Inch version)
11) Let It All Blow (Special Disco Re-Mix)
12) Swoop (I'm Yours) (12 Inch version)
13) Joystick (Vocal) 6:13

Viimeiseksi jääneellä Motown-albumillaan 1980-luvun funksuuruus Dazz Band päivitti soundiaan valkoisella syntikkarockilla. Yhtyeen avainhahmo Bobby Harris selitti levyn julkaisun aikaan tyylimuutosta Euroopassa vietetyllä ajalla.

Viidestä menopaloista pahimpia esimerkkejä tästä pop-rock-suuntauksesta ovat avausraita If Only You Were in My Shoes ja S.C.L. & P. (Style, Class, Looks and Personality) Singlenä julkaistun nimikappaleen Hot Spot sentään tunnistaa funkyhtyeen esitykseksi, vaikka sitäkin tärvelee Pleasure-yhtyeestä tuttu Marlon McClain hard rock -vongutuksellaan. Rock-funk-soundeissa jatkavat myös Paranoid ja All the Way, joilla hyvinä elementteinä ovat viittaukset Let It All Blow -hittiin ja maukkaat bassonpilkahdukset.

Balladiosasto on onneksi hitusen parempi. She Used to Be My Girl on alkupuoleltaan viileästi sovitettu puoliballadi, jolla McClainin kitara ei pahasti häiritse. When You Need Roses on Skip Martinin tulkitsema romanttinen balladi, joka ei kuitenkaan ole sävelmänä samaa tasoa kuin esikuvansa vuoden 1982 Keep It Live -menestysalbumilta.

Tänä päivänä albumin ainoa kuuntelukelpoinen raita on päätöskappale Slow Rap. Se on aidosti laadukas, tummasävyinen beatballadi, jolle yhtye on saanut sävellys- ja soittoapua kosketinsoittaja Jeff Lorberista Hän tuo rumpukonepohjaan jazzahtavia sointuja, ja sävelmässä ja Skip Martinin vokaalivääntelyssä on samaa taikaa kuin Keith Sweatin varhaisissa balladeissa.

Albumin myi melko kehnosti (paras R&B-listanoteeraus sija 24) ainoana singlelohkaisunaan nimikappale (R&B-listan sija 21). Menestys jäi laihemmaksi kuin yhtyeen edellisillä albumeilla Jukebox (1984) ja Joystick (1983). Nuo levyt Funky Town Grooves julkaisi cd:nä 2 on 1 -pakettina, ja tätä uudelleenjulkaisua täydentääkin muutama maksiversio niiden hiteistä.

Hot Spot ei juuri lisäminuuteistaan parane, vaan pysyy 1980-luvun puolivälin standardimäiskeenä, eikä Jukeboxin elektrosävyisen Let It All Blow -hitin maksiversio hirveästi alkuperäistä, sinänsä onnistunutta klubiraitaa paranna. Saman albumin Mtume-tyyppistä balladia Heartbeat vuorostaan on onnistuneesti pidennetty tyylikkäällä saksofoniosuudella ja kitarakuvioinnilla.

Viimeisinä cd:llä on vielä maksimiksaukset Joystick-albumin funkeista. Yli kahdeksanminuuttinen remix Let It Whip -kloonista Swoop (I’m Yours) ei tuo albumiversioon oikeastaan mitään uutta, vaan simppeliä rytmiä toistetaan bonus beats -henkisesti minuuttikaupalla. Myöskään nimikappale Joystickin uudelleenmiksaus ei olennaisesti eroa alkuperäisestä.

Reviewed by Kimmo Heikkinen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle