Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat
NORMAN CONNORS Eternity
UK Revolver CD 28.00 €

Joihinkin asioihin voi soul/jazz-maailmassa vielä näköjään luottaa. Norman Connorsin uutuus on vanhaa kunnon Norman Connorsia aina levykansikuvia myöten - niissä Norman esintyy taas valkoisen ratsun ja tumman kaunottaren kera! Mutta mikä parasta: musiikillisesti levy on Normanin paras sitten vuoden 1980 Take It to the Limit -albumin.
14-raitainen CD tarjoaa todellakin vastinetta rahoille, sillä mukana on taas tuttuun Connors-tyyliin todellinen all stars -kokoonpano muusikoita, kuusi vokaaliraitaa ja maukkaita sovituksia ja soolo-osuuksia toinen toisensa perään. Ainoa mikä hieman huolestuttaa Connorsin linjassa on konservatiivisuus myös sävelmävalinnoissa, sillä Juanita Dailey -tuotannon tapaan Norman tuntuu ruokkivan ajatusta "vanhassa vara parempi" ja coveroi taas useita vanhoja sävelmiä, mukaanlukien oman klassikkonsa You Are My Starship.
You Are My Starship -originaali on uniikki 70-luvun soul-klassikko, ja siksi ainoa lähestymistapa uuteen versioon onkin sovittaa se totaalisesti uusiksi. Juuri niin Connors tekee, ja myös uusi versio on suorastaan henkeäsalpaava. Sen pohjalla myllertää muhkea basso - originaalin laulanut Michael Henderson on nyt bassossa! Peabo Bryson tulkitsee melodiaa antaumuksella niin kuin asiaan kuuluu, ja tunnelman täydentää Marion Meadowsin sopraanosaksofoni.
Toinen cover-tulkinta Didn't I Blow Your Mind This Time on vanha Delfonics-hitti, jonka tulkitsee Lisa Fis(c)her upeaan Jean Carn -tyyliin. Lisa on vielä selkeästi kehittynyt laulajana sitten sinänsä jo erinomaisen debyyttinsä So Intense (v.-91), jota on Soul Townilla myynnissä mid price -hintaan 60 MK.
Tuntemattomammista laulajanimistä Donald Tavie on ääneltään Glenn Jones -koulukuntaa, ja tulkitsee kerrassaan mainiosti Donny Hathawayn bravuurin We're Still Friends, joka on istutettu maukkaaseen, aidon rumpalin tahallisesti viivytetysti painottamaan back beat -poljentoon. Sooloilijana on vuorostaan Paul Jackson Jr. jazz-kitarakuvioineen. Toinen Tavien laulama kappale Not Just Another Lovesong on miehen oma sävelmä, tukevan fonin tukema tasokas beat-balladi, jossa vaikutteet kuuluvat Marvin Gaye'ltä.
Connorsin vakiovieras Denise Stewart värisyttää sopraanoaan miellyttävällä midtempoisella päätösraidalla, kun taas levyn instrumentaaleista kärkeen nousee Norman Brownin jazz-kitaran hallitsema groovikas Herman Jackson -sävelmä Cobra.
Vuoden 2000 ehdotonta eliittiä. ****1/2

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page