Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Cliff Dawson

Cliff Dawson
CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2009, Funky Town Grooves

Albumi julkaistu alun perin 1982, US Boardwalk
Soul Town Rating: 9/10

OUT OF PRINT, NO LONGER AVAILABLE - SORRY!

1) It's Not Me You Love 2) Waiting For Your Love 3) Betcha Didn't Know 4) I Can Love You Better 5) Don't Hide Away From Love 6) Never Say I Do (If You Don't Mean It) 7) Love Is Just A Dream 8) Ocean Green Eyes
Bonus track: 9) I Can Love you Better (2009 Re-Edit By John Morales)


Funky Town Groovesin 2008-2009 julkaisut olivat suurelta osin hyvin tuntemattomien artistien synteettistä funkia ja diskoilua, mutta osui joukkoon yksi soul-helmikin, tämä Cliff Dawsonin otsikoton albumi Boardwalk-merkiltä vuodelta 1982. Olin itsekin jostain syystä missannut albumin totaalisesti, ja se on jäänyt monelta muultakin soul-diggarilta aivan pimentoon, jolloin uudelleenjulkaisu korjaa hyvin tilanteen.

Cliff Dawsonin musiikki oli miehekästä klassista laatusoulia, jolle vertailukohdaksi voisi ottaa samalta aikakaudelta esim. Leon Bryantin, myöhemmiltä vuosilta esim. Sherrick, Gene Rice tai Omar Chandler ovat samaa kaliiperia. Soundillisesti Cliff Dawson on helpompi lokeroida, kun tuottajana oli Lionel Job, joka tunnettiin Starpoint-soul/funk-yhtyeen menestyksen takaa. Starpointin Renee Diggs tunnettiin toisaalta vahvana aitona soul-tulkkina, eikä ole suuri yllätys, että Jobs pisti tällä albumilla Cliff Dawsonin duetoimaan yhden raidan Renee Diggsin kanssa.

Tuo duetto oli kappale Never Say I Do (If You Don't Mean It), joka on hieman aikuisviihteellinen sävelmä, jonka sielukas lauluparivaljakko kuitenkin kieputtaa kunnolla soulin puolelle. Sanoituksiensa myötä kappaleesta on tullut jonkinlainen häätilaisuuksien teemalaulu. Englannissa näköjään albumilta muistellaan hartaimmin raitaa Don’t You Hide Away From Love, joka onkin ajaton Mtume/Lucas-tyyppinen soul-balladi, jonka kruunaa Joe Mennonan saksofonisoolo.

Aivan samanlaisista aineksista Mennonan saksofonisooloa myöten muodostuu toinen soul-balladihelmi Waiting for Your Love, joka on ajatonta laatu-soulia upean sovituksen (piano, puhaltimet, fonisoolo, taustalaulajina Ullanda McCullough, Krystal Davis, Alfa Anderson) maustamana. Cliff itse on kuitenkin kirkkaasti pääroolissa maskuliinisen tulkintansa myötä. Cliff on todella klassinen vahva mies-soul-vokalisti, joka kääntää lämpimän romanttisen hehkutuksen yhdessä silmänräpäyksessä raastavaksi paahtavaksi soul-ryöpytykseksi.

Yksi albumin suuria suosikkejani on myös avausraita It's Not Me Your Love, joka on hiljalleen käynnistyvä, tuskallisesti kiemurteleva balladi, jossa vahva jännite säilyy alusta loppuun.

Klubiraita I Can Love You Better pudotettiin aikanaan alkuperäiseltä albumijulkaisulta, mutta se on otettu mukaan tälle CD-uusintajulkaisulle, samoin kuin John Moralesin remix samasta raidasta. Kappale muistuttaa Starpointin saman aikakauden funkeja, eli aikakaudelta jolloin basso oli vielä oikea basso eikä bassosyntetisaattori, ja torvet oikeita eikä syntetisaattorilla imitoituja. Originaali versio hakkaa Moralesin samean kuuloisen remixin mennen tullen.

Toinen varsin tanakka soul/funk-klubiraita on Betcha Didn't Know, joka sekin on ryyditetty kunnon viisimiehisellä torviryhmällä ja notkealla funk-bassolla.

Albumin täydentää kaksi laadukasta soul-raitaa Love Is Just a Dream ja Ocean Green Eyes. Edellinen on hyvin klassinen soul-balladi, jolla Cliff näyttää varsin laajaa ääniskaalaansa liki falsetista ärhäkkään miehekkääseen baritoniinsa. Taustan puhallinkuvioissa on jopa parhaiden Earth, Wind & Fire -sovitusten kaltaista lumoa. Todellinen kadotettu helmi tämäkin. Ocean Green Eyes vaihtelee tempoa balladista mid-tempoiseen tuhtiin sykkeeseen.

Kaiken kaikkiaan albumilla ei ole yhtään heikkoa hetkeä, mutta kätkettyjä helmiä sitäkin useampia. Yksi parhaita Funky Town Groovesin uusintajulkaisuja, ehdottomasti.
(Soul Town Rating: 9/10)Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page