Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Chocolate Milk: Chocolate Milk (1976 reissue)

Chocolate Milk: Chocolate Milk

March 1, 2014

The original release on US RCA, 1976
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2013

Rating: 7/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Never Ever Do Without You
2) How About Love
3) Spread A Little Love
4) You've Got Your Spell On Me
5) Let The Music Take Your Mind
6) Crazy About You
7) Party Happy
8) Running Away
9) Pluck It
Bonus tracks:
10) Grand Theft (7" Version)
11) Girl Calling (7" Version)
12) Running Away (7" Version)

Funky Town Grooves julkaisi vuonna 2010 Chocolate Milk- yhtyeeltä 2on1 CD -paketin We're All in This Together / Milky Way, jolla oli siis tämän funk-soul-yhtyeen neljäs ja viides albumi vuosilta 1977-1979. Tuo levy myytiin hyvää vauhtia loppuun, ja nyt FTG on julkaissut paitsi uudelleen tuon aiemmin loppuunmyydyn CD:n, myös kolme muuta Chocolate Milk -albumia. Kun myös muut eurooppalaiset uudelleenjulkaisumerkit BBR ja hollantilainen Vinyl Masterpiece ovat julkaisseet yhtyeen tuotantoa, niin nyt on yhtyeen tuotanto kokonaan julkaistu CD-levyinä. Tosin vuoden 1980 albumi Hipnotism on myynnissä vain jo loppuunmyytynä japanilaispainoksena, toivottavasti joku eurooppalais-labeleista ottaa senkin ohjelmistoonsa.

Kuten tuossa vuoden 2010 kahden albumin arviossani totesin, Chocolate Milkin takana oli tunnettu New Orleans-tuottaja Allan Toussaint, ja niinpä tämä alun perin Memphisistä kotoisin ollut yhtye siirtyi New Orleansiin Toussaintin suojattiyhtyeeksi, ja purkitti kahdeksan albumia juuri funk-musiikin kultakautena vuosina 1975-1982. Tämä vuoden 1976 otsikoton albumi - yhtyeen toinen järejstyksessään - onkin tuhtia tuon aikakauden tummaa funkia, jonka 70-luvun funkysoulin ystävä kiitollisena poimii kokoelmiinsa uusintajulkaisuna.

Levy ylsi Billboardin soul-listoilla sijalle 18. ja jäi itse asiassa yhtyeen menestyksekkäimmäksi albumiksi, siitäkin huolimatta, ettei levyltä lohkottu yhtään isoa singlehittiä. Listoille asti singlenä ylsi ainoastaan kappale How about Love, sekin vain sijalle 79. Tämä kappale on lopulta melko epäedustava loppu albumille, sillä kyseessä on melko sofistikoitunut soul-balladi, jolla voi sovituksessa ja harmonioissa aistia jopa Earth, Wind & Fire -vaikutteita, vaikka Chocolate Milkin riveissä ei ollutkaan huomionarvoista soololaulajaa. Ihan miellyttävä konventionaalinen soul-balladi joka tapauksessa.

Sinkun kääntöpuolena oli yhtyeen funk-puolta edustanut ja loppu albumia paremmin kuvastava kappale Party Happy, jolla yhtye näyttää tummaa ja maanläheistä, torvivetoista soundiaan. Jos levyltä olisi haluttu nostaa funk-hitti, ehkä eniten hittiaineksia olisi ollut avausraidassa Never Ever Do without You, jossa oli jo melkoista sähäkkyyttä ja lennokkaita torvikuvioita. Tuntuu todella yllättävältä, että levy-yhtiö tai Toussaint eivät lähteneet funk-kärjellä hakemaan menestystä, vaan pistivät albumin kärkisingleksi tuon hienostuneen soul-balladin.

Allyourmusic.com:in avustaja Alex Henderson on jälleen kynäillyt FTG:n kansitekstit, ja hänkin noteeraa yhtyeen EWF-henkiset balladit, vaikka funkeilla musiikki oli lähempänä esim. Ohio Playersien ja Kool & the Gangin 70-luvun puolivälin soundia. Kuten Alex lopuksi toteaa, mihinkään superyhtye-sarjaan Chocolate Milk ei ikinä kavunnut, mutta ihan ehtaa tummaa funkia yhtye tarjosi tällä kakkosalbumillaan, ja ainakin niin kauan kuin sitä saa mid price -hintaan, kehotan funk-entusiasteja korjaamaan levyn talteen.

CD:n bonus-raidat ovat yhtyeen myöhempää tuotantoa, ja poimittu kaikki kolme tuolta We're All in This Together / Milky Way -kiekolta, itse asiassa sen funk-kärjet, jotka todella osoittavat yhtyeen kyvyt funk-kokoonpanona.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle