Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Chocolate Milk: Blue Jeans (1981 reissue)

Chocolate Milk: Blue Jeans CD

April 18, 2014

The original release on US RCA Victor LP 370, 1981
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2013

Rating: 7/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
Buy the CD from our CD shop


1) Blue Jeans
2) Like My Lady's Love
3) Running On Empty
4) Honey Bun
5) Let's Go All The Way
6) I've Been Loving You
7) Video Queen

Bonus Tracks:
8) Blue Jeans (7" Version)
9) Lets Go All The Way (12" Version)
10) Video Queen (12" Version)
11) Like My Lady's Love (7" Version)
12) Honey Bun (7" Version)
13) Take It Off (7" Version)
14) Who's Getting It Now (12" Version)Chocolate Milk-funk-yhtyeen kahdeksasta albumista on nyt Soul Townilla saatavana seitsemän CD-uusintajulkaisuina, kun FTG on julkaissut viisi albumia, BBR yhden ja Vinyl-Masterpiece Hollannista yhden. Tämä Blue Jeans on vuoden 1981 julkaisu alun perin.

Yhtye aloitti levyttämisen New Orleansissa Allen Toussaintin suojattiyhtyeenä, mutta erkani sitten omille teilleen 1980-luvulla. Kolmesta yhtyeen 1980-luvun albumista tämä joulukuussa 1981 listoille noussut albumi oli menestyksekkäin, noustuaan USA:n soul-listan sijalle 22. Singlejä lohkottiin kolme: ensin nimikappale Blue Jeans (korkein listasijoitus 15), toisena Let's Go All the Way (sija 41), ja vielä kolmantena Video Queen, joka ei noussut listoille.

Jos 1970-luvulla yhtye esitti vielä juurevaa ja maanläheistä funkia ja perinteistä soulia, tällä vuoden 1981 albumilla ollaan jo huomattavasti modernimmissa tunnelmissa, ja vaikutteita on otettu aikakauden listakärjen funk-nimiltä. Beatit ovat jo osin koneellisia, ja nimikappalehitillä kuuluu eritoten Rick Jamesin loppukesän 1981 funk-hittien (Give It to Me Baby) soundi ja tyyli. Laulupuolella vedeltiin Cameon ja Ohio Playersin vaikutteesta naukuvaa tyylikeinoa.

Edellä mainittujen funk-tähtien musiikista pitäville Chocolate Milk oli pätevää jatkoa, vaikka mistään omaperäisestä ja innovatiivisesta menosta ei voitu puhua. Tiivistyneen kompin lomassa kuultiin sentää vielä aitoja puhaltimia, mutta ikävä kyllä sitten myös paikoin rock-vaikutteita, jotka 80-luvun edetessä alkoivat yleistyä muutenkin mustassa musiikissa, osin juuri isojen radiokanavien ja Music TV:n sanelemana, koska ne eivät ottaneet perinteistä mustaa musiikkia ohjelmistoonsa.

Soul-puoltakaan yhtye ei kokonaan unohtanut. Otis Redding-bravuuri If Loving You too Long on sovitettu riisuttuun perinteiseen taustaan, laulusuoritus on jostain originaalin ja Ohio Players-naukunan puolivälistä. Selvästi omaperäisempi on yhtyeen itse kynäilemä perinteikäs soul-balladi Like My Lady's Love, joka tuo mieleen esim. Cameon soul-raidat samalta aikakaudelta.

FTG on tuttuun ärsyttävään tapaansa piilottanut kaikki albumin taustakrediitit, mutta ne voi luntata Discogs-sivuston diskografiatiedoista. Taustahahmoista voi tunnistaa Bar-Kaysien kanssa työskennelleen tuottaja Allen A. Jonesin, mutta muutoin albumi on koostettu pääosin yhtyeen omin voimin.

Bonusraidoista tämän albumin lyhennetyt 7 tuuman sinkut ovat turhaa täytemateriaalia, mutta hollantilaiselle Vinyl-Masterpiecelle tehdään kiusaa sen verran, että tälle albumille on otettu mukaan myös Vinyl Masterpiecen uudelleenjulkaiseman seuraavan albumin (Friction) kaksi singlehittiä vuodelta 1982. Näistä ensimmäinen, Take It off vei yhtyettä Dazz Band-yhtyeen tyyppisiin saman aikakauden soundeihin (á la Let It Whip), mutta singlelistoilla jouduttiin tyytymään sijaan 39. Vielä heikommin myi seuraava sinkku Who's Getting It Now, joka jäi sijalle 65 ylimmillään. Kappale on jo hyvin synteettinen jyräys, muistuttaen hieman Isley Brothersin taustayhtyeen Sunrize vuoden 1982 hittiä Who's Stickin' It.

Arviossa vilisevien funk-nimien 80-luvun alun materiaalista diggaaville siis huoleton valinta tämäkin levy, vaikka itse pidin enemmän 70-luvun rehevämmästä, itse soitetusta funkista kuin näistä koneellisemmista 80-luvun soundeista.

Soul Town Rating: ***1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle