Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Chi-Lites: Steppin' out (1984 reissue)

Chi-Lites: Steppin' out album

August 20, 2013

Original release: US Private I 1984
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2013

Rating: 5/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Do What You Want 2) I Keep Comin Back To You 3) Gimme Watcha Got 4) Stop What You're Doin 5) Hey Girl (i Love The Way You Dance) 6) Let Today Come Back Tomorrow 7) Runnin Around 8) Little Girl
Bonus Tracks:
9) Gimme Whatcha Got (Club Version)
10) Gimme Whatcha Got (Dub Version)
11) Stop What Your Doin (Club Version)
12) Stop What Your Doin (Instrumental)
13) Gimme Whatcha Got (Single Version)
14) Let Today Come Back Tomorrow (Single Version)

Pienellä Private I -levymerkillä oli 1983-84 melkoinen edustus pitkän linjan soul-artisteja, kun sillä oli riveissään samaan aikaan The Dells, Staple Singers ja Chi-Lites samoin kuin kakkosdivarin disko-soul-artisteja Bonnie Pointer ja LaToya Jackson. Dellsin ja Staple Singersien Private I-albumit ehti Soulmusic.com-label printata CD-uusintajulkaisuina, ja FTG:lle jäi tämä Chi-Lites, joka jääkin kolmikon heikommaksi lenkiksi. Kysyntää näytti sillekin riittävän, sillä tuhannen painos on nyt myyty valmistajalta loppuun.

Vuodet 1983-84 olivat nopeasti syntetisoituvan musiikin aikaa, ja Private I työsti myös legendaarisia lauluyhtyeitä uuteen listakelpoiseen soundiin. FTG-levyjen helmasynti, tuottajatietojen puuttuminen (tai niiden kreditointi FTG:n omille kavereille) vaivaa tätäkin julkaisua, mutta säveltäjäniminä vilahtavat Jerry Knight, Amir & Adil Bayyan, Claytoven & Batiste kertovat tyylin nuorentamispyrkimyksistä, vaikka ilmeisesti yhtyeen pääsolisti Eugene Record nimeääkin itsensä tuottajaksi ja sovittajaksi.

Toisin kuin esim. Staple Singersien Private I-levyllä, en kuitenkaan löytänyt albumilta yhtään kovin onnistunutta synteettistä menopalaa, eli nuorisokaan ei ole tällä löytänyt jyvää. Kappaleet ovat kyllä kutakuinkin kuuntelukelpoisia, ilman että tarvitsee skip-nappulaa painella kesken soiton, mutta ei yksikään raita houkuttele uudelleensoittoon. Pari minihttiä albumilta kuitenkin lohkottiin, kun rapilla ryyditetty Gimme Whatcha Got ja Bayyan-veljesten kontribuutio, popahtavampi groovailu Stop Whatcha You're Doin' ylsivät Billboardin black-listan sijoille 41. ja 33.

Jerry Knightin sävelmä Runnin' around on yllättäen melodinen midtempoinen modernissa beat-pohjassa ja tämän vaatimattoman albumin miellyttävimpiä hetkiä. Chi-Litesille tyypillisempiä, tunnelmaltaan alakuloisia ja Eugene Recordin tutulla sielukkaalla tenorilla laulamia balladeja ovat sitten miehen itse kynäilemät Little Girl ja Let Today Come Back Tomorrow, jotka kärsivät selkeästi kankeista syntiikkataustoista, eikä sävelmissäkään tunnu olevan suuria helmiä.

Ainakin muistikuvani 80-luvun alun muista Chi-Lites-albumeista kuten Heavenly Body (1980) ja Bottoms up (1983) olivat kirkkaammat, toivottavasti nekin saadaan lähiaikoina edullisina CD-uusintajulkaisuina. -IT

P.S. Näköjään Heavenly Body onkin jo saatu CD-formaatissa, Expansionin 2on1-pakettina yhdessä albumin Me and You (1981) kanssa. Palataan siihen!

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle