Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Cheryl Lynn: In the Night (1981 reissue)

Cheryl Lynn: In the Night

August 7, 2013

The original release on US Columbia 37034, 1981
Now available at CD reissue by Japan Sony Music CD, 2010 / UK BBR, 2012

Rating: 7/ 10

Tilaa levyn BBR-painos verkkokaupastamme
Tilaa levyn japanilais-painos verkkokaupastamme
1) Shake It Up Tonight 2) Show You How 3) In The Night 4) Hurry Home 5) I'm On Fire 6) With Love On Our Side 7) If You'll Be True To Me 8) What's On Your Mind 9) Baby
Bonus Tracks:
10) Shake It up Tonight (Single Version)
11) In the Night (Single Version)

Britti-pop-mies Barry Bluen tuottama Cheryl Lynnin toinen albumi In Love floppasi pahan kerran, mikä oli varmaankin vain hyvä asia, sillä levy-yhtiö Columbia lakkasi yrittämästä Cherylistä kansainvälistä diskoartistia, ja tyytyi USA:n soul-markkinoihin jatkossa. Cherylin kolmannelle albumille In the Night tuottajaksi saatiin Ray Parker, Jr., joka oli soittanut myös Cherylin debyytillä, ja Parker haali taas kokoon sellaisen tähtitiimin, jolla ei voinut ajaa kiville: Wah Wah Watson, David T. Walker, Gene Page, Paul Riser, Nat Adderley, Michael Sutton, Michael Boddicker, Jimmy Brown, Marcus Miller jne..

Parker oli myös omalla urallaan Raydio-yhtyeineen tuolloin hyvässä vedossa, ja miehen tuotanto oli sähäkästi groovaavaa funkia ja soulia. Toukokuussa 1981 laskettiin vesille albumia edeltänyt sinkku Shake It up Tonight, joka nosti Cherylin kerralla takaisin huipulle. Kappale oli Mike & Brenda Suttonin kirjoittama tarttuva melodia, jonka pohjalla kiersi verraton lennokas funk-groove - tämä oli jopa parempi kuin Parkerin Raydio-yhtyeen parhaat funkit. Ja aivan kuten Got to Be Real -hitillä, kappaleen paras osa oli keskivaiheen breikki, jossa säkenöivät Parkerin kitarakuviot ja notkea funk-basso. Todellinen ässä Parkerilta!

Kappaleen singleversio oli vain 3:58, ja tästä kappaleesta jälleen ainoa oikea versio on pitkä versio, albumilta ja 12" maksisinkulta löytyvä 5:42 mittainen versio. Sinkun B-puolena oli myös albumin päätösraidaksi sijoitettu rokahtavampi ja synteettisempi Parkerin koitos Baby, joka olisi ehkä ollut fiksumpi jättää vain sinkun B-kyljeksi.

Vaikka toista samanlaista timanttia kuin Shake It up Tonight ei albumilta löydykään, ei loppu levy ole mikään pettymys, ainakaan soul-diggarille. Tuotanto, soundit ja soitanta ovat kauttaaltaan huippuluokkaa, esim. albumin kakkosraita Show You How on vaatimaton Cherylin itse osin kynäilemä raita, mutta taustalla paukkaa silloisen nuoren lahjakkuuden Marcus Miller basso, ja John B. Barnesin rytmisovitus ja Gene Pagen jousisovitus ovat todella maukkaat.

Nimikappale In the Night julkaistiin albumin kakkossinkkuna, ja se jäi minihitiksi (sija 79). Kappale on Wah-Wah Watsonin erikoisefektien sävyttämä rento, notkea midtempo-raita, jolla Parker soittaa tuttuja kuvioitaan, ja sävelmäkin on tuttua Parker-tyyliä Raydio-kaudelta. Eihän tästä ollut klubisoittoon, mutta muuten ihan kelpo esitys.

Ensimmäinen balladi Hurry Home on kosketinsoittaja Greg Jacksonin käsialaa, joka on upotettu melko riisuttuun synteettiseen taustaan, ja kappale jää levyn vaatimattomampaan antiin, vaikka tarjoaakin Cherylille mahdollisuuden runsaaseen ad lib-sooloiluun. Sävelmä on vain turhan keskinkertainen.

Vinyylialbumin B-puoli käynnistyi jälleen eloisammalla ja tarttuvalla rullailulla I'm on Fire, joka on Parkerin omasta kynästä, ja jälleen lähellä miehen Raydio-kauden groove-henkisiä soul/funk-raitoja. Parkerin olisi kannattanut keskittyä itse asiassa enemmän groove-kehittelyihin kuin melodioihin, sillä hän oli paljon pätevämpi funk- kuin soul-artistina, laulupuolesta puhumattakaan.

Albumin toinen balladi With Love on Our Side on Parkerin yhdessä pianisti Kamau Petersonin kanssa kirjoittama sävelmä, jonka sovituksesta ja taustasta löytää jälleen hienoja nyansseja, vaikka laulu ei muuten olekaan mikään ikimuistoinen. David T. Walkerin hienoja kitarakuvioita saatiin pian tämän jälkeen ihailla mm. Bobby Womackin Poet-albumeilta, nämä ovat todella helposti tunnistettavissa tältäkin levyltä.

Enempää balladeja ei Cherylille tarjottukaan, vaan jäljellä olevat raidat If You'll Be True To Me ja What's On Your Mind groovailevat mid-temporytmeissä. Edellinen on Parkerin soolotuote, jota Parkerin oman soitannan ohella värittää edelleen Gene Pagen jousisovitus, ja jälkimmäisellä Jimmy Brown soittaa itse niin saksofonia, trumpettia kuin vetopasuunaa ja värittää puhallinkuvioillaan Cherylin omaa osasävelmää.

Albumista on saatavana ainakin kolmea erilaista CD-painosta, sillä levy oli ensin USA:ssa saaatavana Collectables-julkaisuna 2-CD-pakettina yhdessä seuraavan albumin Instant Love kanssa, sitten kalliina japanilaisena painoksena Sony Musicin mini-LP-sarjassa, ja nyt sitten vielä BBR:n edullisena uusintajulkaisuna. Kaikki kolme lienevät Columbian masternauhoilta.

Soul Town Rating: ***1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen


Cherylin seuraava albumi:

Cheryl Lynn: Instant Love Instant Love (1982)

Takaisin etusivulle