Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Charles Earland: Earland's Street Themes (1983 reissue)

Charles Earland's Street Themes album

May 4, 2013

Original release: US Columbia 1983
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2012

Rating: 6/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Be My Lady (Tonight) 2) Take Me Away 3) Feels So Good to Me 4) Burning Devotion 5) Go All the Way 6) Walk With Me 7) Street Themes 8) Tell Me What It Is


Bonus track:
Be My Lady (Tonight) - (Short Version)

Urkuri/kosketinsoittaja Charles Earlandin vuoden 1982 albumi Earland's Jam oli osin Cameon ja Earth, Wind & Firen torvisektion avustamaa, ja levy tarjosi pari todellista herkkupalaa funk-diggareille.

Tuon albumin seuraaja oli tämä vuoden 1983 kiekko Earland's Street Themes, jolla vetovastuu siirtyi Dunn Pearsonille, joka vei Earlandin musiikkia melodisemman soulin suuntaan. Vokalisteina vierailevat verraten tuntemattomat ja keskitasoiset laulajat Larry Hancock, Bruce Gray ja Sheryl Kendrick. Lisäksi taustat ovat aikakauden trendien mukana syntetisoituneet ja kangistuneet sekä pelkistyneet.

Ikävä kyllä edellisen albumin killer-funkit puuttuvat tältä kokonaan. Parhaimmillaan meno on letkeätä Gap Band-maista menoa, mutta ilman mitään kunnon grooveja, mikä oli Gap Bandin valtti. Sävelmateriaalista vastaavat Earland, Pearson ja vokalistit Gray ja Kendrick, mutta monin paikoin melodiat ovat suorastaan kehnoja.

Taustamuusikkoina on rivi soulin ja funkin ammattilaisia, ja olisinkin suonut soittajille enemmän soolotilaa kunnon irrottelulle, kuten edellisellä levyllä basso paukkasi ja kosketinsoittajatkin, Earland etunenässä tietenkin itse, irrottelivat. Nyt musiikki on tehty ehkä liikaakin laulu-soulin ehdoilla, ja tausta jää taustoiksi, paria instrumentaalia lukuuottamatta. Ne jäävät melko vaisuiksi ja leppoisiksi välisoitoiksi, dynaamisuutta ja energiaa ei niistä pursua. Jazz-funkiksi niitä voidaan kuitenkin luonnehtia, vaikka kuten usein ko. genressä, sekä jazzin että funkin kanssa on toivomisen varaa.

Albumin loppua kohti nimenomaan soul-kantilta meno paranee, sillä Walk with Me on ihan kelpo soul-sävelmä, jonka Hancock tulkitsee Rockie Robbins-tyyppisellä notkealla tenorillaan tyylikkäästi. Earland vetelee uruillaan gospel-soundia taustoilla. Sheryl Kendrick laulaa yritteliäästi päätösraidalla Tell Me What It Is kuten myös Take Me Away:llä, mutta joutuu aika lailla pinnistelemään, eli tekniikka ei oikein vielä taipunut näihin sielukkaampiin vääntöihin.

Levyä saa juuri nyt polkuhintaan, johon se kannattaakin poimia talteen, ennen kuin taas painos loppuu.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle