Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Chanson: Together We Stand (1979 reissue)

Chanson: Together We Stand

December 23, 2014

Rating: 4/ 10

The original release on US Ariola LP 50039, 1978
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2014
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

1) Together We Stand
2) Rock Don t Stop
3) Sing All Night
4) Jack Be Nimble
5) Magic Carpet Ride
6) Make It Happen

Bonus tracks:
7) Jack Be Nimble (12" Version)
8) Rock Don t Stop (12" Version)

Juuri kun olin päässyt kehumasta Chanson-kaksikon sähäkkää disko-vetoista debyyttiä Chanson, saan kuultavakseni tämän yhtyeen kakkosalbumin, joka lässähtää kuin pannukakku. Mitä ihmettä tapahtui debyytin jälkeen?

Kansiteksteissä paljastuu varsin kiusallinen totuus. James Jamerson Jr. kuvailee, miten levy-yhtiö olisi halunnut debyytin Chic-tyyppisten diskoraitojen huumassa, että yhtye jatkaa samoilla Chic-henkisillä linjoilla, mutta kaksikko itse halusi muuta: "But me and David (Williams) wanted to go somewhere different with that second album. We wanted to put more magic into the second album and really make a statement". Joopa joo, siis tuo magiikka oli kaksikon mielestä eurodiskovaikutteinen "melodisempi" diskoilu, jossa instrumentit vaimennettiin taka-alalle lauluhoilotusten tieltä, ja vaikka joukko nimekkäitä soul-funk-muusikoita oli nytkin mukana, heidät tosiaan miksataan taka-alalle, kun kaksikon melodiat ovat nolostuttavan huonoja. Esimerkiksi raidalla Sing All Night kaksikko hoilaa minuuttitolkulla "sing all night, sing sing sing all night" sellaisella melodialla, että päiväkodissakin haukotuttaisi.

Kaiken kaikkiaan levystä muodostuu täydellinen vastakohta edeltäjälleen, jolla tiukat groovet ja instrumenttiriffit säkenöivät maineikkaiden tähtimuusikoiden soittamina. Nytkin mukana on edelleen Harvey Mason, Don Myrick ja muita tähtiä, jotka laitetaan hissuttelemaan euro-soundista diskohiippailua jousineen.

Jostain ihan käsittämättömästä syystä Jamerson ei edes 35 vuotta myöhemmin ymmärrä, miksi tällainen aneeminen lilluttelu floppasi, vaan ihmettelee vielä kovaan ääneen haastattelussa, miten "me and David talked about doing a third album and going to another record company, but it just didn't happen". No ei totisesti tällä käyntikortilla yksikään levy-yhtiö olisi kaksikkoa rekrynnyt!

Listoille asti ylsi albumilta ainoastaan ensimmäinen singlejulkaisu Rock Don't Stop, sekin sijalle 67, ja siinä kulminoituu hyvin yhtyeen velttous tällä levyllä, sillä "sävelmä" on tasan yhtä mutkikas kuin nimensä, ja nyt kun ne terävät riffailut on riisuttu ja tilalla on kepeämpää taustasoitantaa, niin tästä tosiaan on kaluttu kaikki liha luun ympäriltä.

Haastattelussaan Jamerson Jr. vielä kuvailee, miten hänet kutsuttiin soittamaan Rick Jamesin energiselle You and I-sinkulle (josta tuli ykköshitti), mutta "I was just too tired to play on Rick's song". Siltä tosiaan kuulostaa - väsähtäneeltä ja voimattomalta!

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page