Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Carl Anderson: Protocol (1985 reissue)

Carl Anderson: Protocol

December 1, 2013

The original release on US Columbia, 1985
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2010

Rating: 6/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Can't Stop This Feeling
2) Let's Talk
3) Still Thinking Of You
4) What Will Happen Now
5) Somebody Up There Likes Me
6) One More Time With Feeling
7) Love On Ice
8) Girl, I Won't Take No
9) Saving My Love For You
Bonus tracks:
10) Let's Talk (UK Remix)
11) Light Me
12) Can't Stop This Feeling (12" ext. Version)

Tämä Carl Andersonin vuoden 1985 albumi Protocol lukeutuu niihin FTG:n uusintajulkaisuihin, jotka yhtiö julkaisi ensimmäisten joukossa päästyään Columbian ja Sony Musicin remaster-nauhoihin käsiksi, ja jotka myytiin loppuun parissa kuukaudessa. Nyt levyistä on onneksi uudet painokset, ja kun tämäkin painos näkyy nyt myydyn loppuun, niin kehotan levystä kiinnostuneita pikaisille ostoksille, ennen kuin taas hinta hilautuu pilviin.

Carl Anderson ei oikeastaan koskaan murtautunut läpi soul-laulajana. Hän oli tullut tunnetuksi Broadway-tähtenä Jesus Christ Superstar-musikaalista (samoin kuin sen elokuvaversiosta) jo vuonna 1974, mutta ensimmäiset sooloalbuminsa hän pääsi levyttämään vasta 1980-luvulla. Expansion on julkaissut 2on1-pakettina Carlin kaksi ensimmäistä albumia Absence without Love ja On & On vuosilta 1982 ja 1984. Kumpikaan ei yltänyt albumilistalle, ja jälkimmäiseltä irrotettu sinkku Magic jäi sijalle 83.

Seuraavana olikin sitten jo vuorossa tämä vuoden 1985 albumi, jonka on tuottanut myöhemmin paremmin gospelista tuttu Patrick Henderson. Henderson oli vuonna 1983 tuottanut soft rock -balladimaestro Michael Boltonin albumin, ja tuotti nyt sitten myös Andersonille kaksi Bolton-Henderson-laulua. Yksi laulu on briteissä indie-sankariksi nousseelta Gary Taylorilta, ja yhtä on ollut kirjoittamassa Motown-songwriter Kathy Wakefield. Henderson on osasäveltänyt seitsemän yhdeksästä laulusta.

Albumin avaussinkkuna koetettiin kappaletta Can't Stop This Feeling, joka oli aikakaudelle oireellinen rock-vivahteinen pop-soul-pala, jonka oli tuottanut itse asiassa ex-EW&F-kitaristi Al McKay, joka näytti tässä yrittävän samaa kuin Philip Baileyn kohdalla yritettiin cross over -sukellusta Phil Collinsin kanssa (Easy Lover). Tämä jäi kesynä ja harmittomana pop-soul-palana kuitenkin vaille suurempaa huomiota, black-listan sijalle 84, ja siihen hautautui tämän albumin potentiaali.

Gary Taylorin kirjoittamassa raidassa Let's Talk olisi ollut paljon parempi hittipotentiaali ainakin black-listoilla, sillä se oli samaa soundia kuin Whispersin 80-luvun puolivälin hitit, joita Taylor oli ollut kirjoittamassa. Gwen Guthrie vierailee kappaleen UK Remix-versiossa, jonka FTG on liittänyt mukaan.

Carl Andersonin maine laatu-soul-piireissä pohjautuu vasta hänen myöhempään GRP-kauteensa, jolloin hän levytti todellisen klassikkoraidan How Deep Does It Go, joka oli Leon Waren käsialaa. Tämän albumin Bolton-pullistelut ovat kaukana tuosta luxus-soulista, odotetun löperöitä ja pullanpehmoisia pop-vanutuksia, joita Andersonin hieman nenä-ääninen tenori ei pelasta. Peabo Brysonin pop-maisimpien pehmoballadien faneille näitä voisi korkeintaan suositella, ja Peabohan oli vokalistina vahvempi.

Andersonin ura jatkui vielä yhden albumin verran Epicillä, sen jälkeen yksi albumi Polydorilla vuonna 1988, ja sitten tuo soul-sisäpiirit hurmannut GRP-kausi vuosina 1990-94. Viimeinen levytys oli live-albumi vuodelta 1997, ja 2004 miehen vei hautaan leukemia. Varhainen kuolema ja nuo 90-luuvn alun helmet ovat varmaankin nostaneet kiinnostusta näihin miehen 80-luvun albumeihin, mutta eipä tältä helmiä löytynyt, valitettavasti.

Albumin UK-painokselle oli lisätty mukaan vuoden 1984 albumilta On & on poimittu Buttercup, joka oli Stevie Wonderin kirjoittama tarttuva pop-soul-laulu, ja se julkaistiinkin Englannissa maksi-sinkuksi - harmi ettei FTG keksinyt ottaa sitä uudelleenjulkaisulle mukaan, vaan bonus-raidoissa on mm. Let's Talk-raidan UK Remix. Kuunnelkaapa alta Buttercup YouTube-klipistä, ilmettyä Stevie Wonderiahan tuo on. Laulu oli alun perin kirjoitettu Jackson 5 -yhtyeelle, joka levyttikin raidan jo vuonna 1974, mutta se jäi julkaisematta aikanaan, ja on vasta kaivettu myöhemmin esiin I Want You Back-albumin reissue-julkaisulle (I Want You Back! Unreleased Masters, 2009). Tuotakin versiota voi kuunnella YouTubesta.

Soul Town Rating: ***

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle