Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat
VUODEN PARAS SOUL-KOKOELMA?

VARIOUS: Cafe de Soul Volume 1
UK Cafe de Soul CD 22 e

1) DELILAH HARRIS Lessons in Life 2) REMI In the Heat of the Night 3) JOSEPH DIAMOND feat. JESSE ROBINSON Only Takes a Minute 4) DARRIUS Blissful 5) LEENA CONQUEST featuring ROY AYERS The Breeze 6) HARVEY HUBERT Let's Be One 7) DIANNE JOHNSON Call Me up 8) MARQO Absolutely Nothing 9) SKI JOHNSON featuring TONY TERRY Sailing 10) NANETTE MAXINE Don't Take Me for Granted 11) NICHELLE Nothing Remains the Same 12) JOSEPH DIAMOND featuring CAROLYN DYER Hold onto You 13) CHANDALEIGH Bright Sunshine 14) REMI Coco Bella 15) Untitled bonus cut

Uuden erinomaisen brittilevymerkin Cafe de Soul ensimmäinen kokoelma hakee vertaistaan ensimmäisten Expansion Soul Sauce ja About Time -kokoelmien joukosta 90-luvun alusta. Esiintyjät ovat kauttaaltaan varsin tuntemattomia kykyjä, mutta levyn yleistaso säilyy läpi levyn kiitettävänä, ja joukossa on monia vuoden parhaimmistoon lukeutuvia yksittäisiä kappaleita.

Yllättävää kyllä Cafe de Soul ei ole sisällyttänyt levylle yhtään raitaa julkaisemastaan Michael Bohannon -albumista Build a Fire, mutta sen sijaan CD tarjoaa näytteen Darriuksen Donny Hathaway-henkisestä, oikeiden muusikoiden ryydittämästä tyylittelystä kappaleella Blissful sekä Nichellen Mtume/Tawatha-henkisestä tummasta, maagisesta soundista kappaleella Nothing Remains the Same.

Todellinen jalokivi levyllä on Latin jazz -pianisti Joseph Diamondin Only Takes a Minute, jonka vokaalisouudet laulaa mies nimeltä Jesse Robinson, jonka voi välittömästi rankata samaan kastiin Gene Ricen, Luther Vandrossin ja Bert Robinsonin kaltaisten soul-maestrojen kanssa. Saman luokan löytö on Leena Conquest (todellakin "suomalaisittain" Leena eikä Lena!), jonka kappale The Breeze on Jean Carn -tason jazz-sävytteistä soulia - taustoilla vierailee Roy Ayers vibrafoineneen.

Edelleen ensiluokkaisia laulajalahjakkuuksia esittelevät kappaleet Call Me Up, Let's Be One ja Absolutely Nothing joiden vokalistit Dianne Johnson, Harvey Hubert ja Marqo ovat täysin tuntemattomia, mutta todella huomionarvoisia uusia kykyjä. Dianne Johnsonilla on tumma, suorastaan ylevä ja erittäin kouliintunut lauluääni, jolla olisi edellytyksiä vaikka mihin - nyt häneltä kuullaan melodinen puolinopea kappale, mutta olisi hienoa kuulla Dianne myös balladien kimpussa. Harvey Hurbert on Willie Clayton -linjan vahva, melismaattinen perinteinen soul-laulaja. Marqo on tyylillisesti Smokey Robinson/Richard Dimples Fields-linjainen nuorekkaan kuuloinen tenori, jonka äänessä on kuitenkin valtava lataus ja mies intoutuu todella sielukkaaseen kieputteluun laadukkaalla balladisävelmällä Absolutely Nothing.

Maininnan arvoisia ovat vielä Nanette Maxine, jolla on tuskainen, sielukkaan kuuloinen lauluääni, sekä nimettömäksi jäävä, levyn päättävän bonus-raidan (15) artisti, jonka esittäjästä ei ole mitään mainintaa, mutta itse kappale on tyylikäs hyvin kaunismelodinen soul-balladi. *****


Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page

Click Here!