Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

JUEWETT BOSTICK It's Not So Easy
(UK Cafe de Soul CD, 2003) 22 e


Precious Love – You Need Love – It's Not So Easy – You Go To My Head – Elsi n’ Me – What Will I Do – Just Like This – I Can’t Tell You Why – Kellie’s Theme – Forever More – T.L.G. (Yaylor Louis Gite) – Its Not So Easy (Inst.) - Elsi n’ Me (no vocal) – Kellie’s Theme (Vocal)

Jazz-funk tai smooth jazz-levyt, kuten termi USA:ssa nykyään kuuluu, eivät usein nouse Soul Townin myyntilistalla top teniin asti, mutta tuoreimmalla listallamme jazz-kitaristi Juewett Bostickin debyytti on noussut jopa vuoden top 60-listamme sijalle kuusi. Syitä siihen, miksi Bostickin levy on levinnyt paljon laajempaan suosioon kuin tyypilliseen smooth jazz-ostajakunnan keskuuteen, on monia. Ensinnäkin, Juewett on Norman Connorsin pitkäaikainen taustamies, ja Juewett on julkaissut oman levynsä samaan tyyliin kuin Norman: levyn varsinaisiksi tähdiksi nousevat muut esiintyjät, ja artisti itse pitäytyy taka-alalla muusikkona, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana. Levyn varsinaisia päätähtiä ja samalla vetonauloja ovatkin vierailevat laulajat ja soittajat, kuten Jean Carne, Ali-Ollie Woodson, Denise Stewart, Gary Bartz (saksofoni), Art Webb (huilu, Herman Jackson (kosketinsoittimet) ja Munyoungo (perc.).

Tämän lisäksi levyn arvoa nostaa huomattavasti mukana tuleva bonus-CD-rom, jolta voi tietokoneella katsella multimediasisältöä, kuunnella mp3-bonusraitoja ja katsella videoita, joissa on haastatteluja ja nähdään artisteja nauhoittamassa levyn kappaleita studiossa yms. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen, samoin kuin Juewett Bostickin ennätyksellisen tyylikkäät omat Web-sivut http://www.juewettbostick.com. Huomaa linkit suomalaiseen Soul Express-lehteen uutissivuilla!

Albumilla on 14 kappaletta, joista kaksi on vaihtoehtoisia versioita, eli mukana on 12 eri sävelmää. Näistä laulettuja on puolet, ja loput instrumentaaleja tai puoli-instrumentaaleja, joilla laulua on vain kertosäkeissä. Instrumentaaleista kolme (Precious Love, T.L.G. (nimellä Two Thumbs Up, Kellie’s Theme) on jo aiemmin tuttuja Norman Connors-faneille, sillä ne on julkaistu Connorsin MoJazz-albumeilla vuonna 1993 ja 1997. Uusista instrumentaaleista kärkeen nousee tyylikäs ja soundeiltaan mahtava Elsi'n' Me, joka muistuttaa Norman Brownin uran parhaita esityksiä.

Päähuomio levyllä kiinnittyy siis ilman muuta laulettuihin soul-jazz-kappaleisiin, jotka ovatkin huippuluokkaa. Denise Stewartin tulkitsemat You Go to My Head ja Just Like This on nekin julkaistu aiemmin Connorsin levyillä, mutta ensin mainittu ansaitsee ehdottomasti uusintajulkaisun ja toivottavasti nyt useammat huomaavat tämän jalokiven, sillä kappale lukeutui vuoden 1997 parhaimpiin, mutta jäi aikanaan vaille suurta huomiota. Kyseessä on upea modernisointi vanhasta jazz-standardista, jolla Denise Stewart tulkitsee eläymyksellä säteilevää melodiaa. Kappaleessa on myös legendaariset lyriikat; ensimmäinen säkeistö kuuluu seuraavasti:

You go to my head and you linger like a haunting refrain
And I find you spinning 'round in my brain
Like the bubbles in a glass of champagne
You go to my head like a sip of sparkling Burgundy brew
And I find the very mention of you
Like the kicker in a julep or two


You Need Love on uusista lauluista herättänyt eniten huomiota. Sen laulaa Ali-Ollie Woodson - maailman paras soul-laulaja, entinen Temptations-päävokalisti. CD-romin haastattelun mukaan Juewett oli vuosia halunnut Norman Connorsin levyttävän ao. sävelmän , koska Juewettin mielestä se oli "BAD tune", ja päätti sitten ottaa sävelmän omalle levylleen, ja yritti saada Ali-Ollie'ta kuuntelemaan laulua. Ali-Ollie ei kuitenkaan kuunnellut sävelmää - ennen kuin vihdoin matkalla studioon, ja saapuessaan studioon sitten hehkuttaa tohkeissaan "Hey, this is a BAD tune"... Puoli tuntia myöhemmin kappale on purkissa - näin juuri toimii synnynnäinen soul-laulaja, ja on nautinto seurata levyn CD-rom-osuuden videolta Alin rentoa touhua studiossa! Itse kappale on melodinen saksofonilla maustettu puolinopea, jonka sytyttää eloon nimenomaan Ali-Ollien sielukas tulkinta, jossa mies näyttää kaikki ne klassiset soul-vokalistin maneerit, joilla on aikanaan noussut elävän legendan maineeseen: jo Alin "sisääntulo" on tuttua huikeaa Woodsonia, ja loppuhetkillä kuullaan herkullista improvisiointia aidossa soul-hengessä. Vuoden 2003 ehdottomia kohokohtia!

Ali Ollie on mukana myös kappaleella What Will I Do, joka on kaunis duetto Jean Carnen kanssa. Kun Jean Carne on ollut arvostetuimpia soul-vokalisteja edellisten parin vuosikymmenen ajan, ei levyn laulajavieraissa ole tosiaan valittamista! What Will I Do on tunnelmaltaan varsin leppoisa, rento balladi, jonka taustalla kuullaan Juewettin tyylikästä kitarakuviointia. Laulupuolella Jean Carn tuntuu vievän päähuomion mehevällä, tummaäänisellä tyylittelyllään, kun Alin rooli on hieman taka-alalla.

Jean Carn jatkaa edelleen balladilla I Can't Tell You Why, joka voisi olla tyylillisesti aivan hyvin joltain Jeanin klassiselta Philadelphia-albumilta. Saksofonisti Gary Bartz on tyypillisen elegantti soolossaan, ja Bartz puhaltaa foniaan myös Denise Stewartin tulkitsemalla midtempo-palalla Forever More.

Eiköhän näiden kuvailujen jälkeen ole itsestään selvää, miksi levy on päätynyt monen sellaisenkin soul-diggarin kokoelmiin, joka ei yleensä hanki smooth jazz-levyjä. Jos kaipaat lisävakuutteluja, kuuntele Bostickin saitilta ääninäytteet - kestävät kyllä hieman latautua myös laajakaistayhteyksillä. ****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page