Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Bonnie Pointer: If the Price Is Right (1984 reissue)

Bonnie Pointer: If the Price Is Right

April 6, 2013

The original release on US Private Eye, 1984
Now available at US Funky Town Grooves reissue CD, 2012

Rating: 3/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Premonition 2) Johnny 3) Come Softly To Me 4) Under The Influence Of Love 5) Your Touch 6) Tight Blue Jeans 7) There's Nobody Quite Like You 8) If The Price Is Right
Bonus tracks:
9) Your Touch (Single Version) 10) Your Touch (Club Version) 11) Your Touch (Dub Version) 12) Premonition (Dance Version) 13) Premonition (Dub Version) 14) There's Nobody Quite Like You (Single Version) 15) The Beast In Me (Single Version) 16) The Beast In Me (12" Version) 17) Heaven (Non album track)


Ex-Pointer Sisters-laulaja Bonnie Pointer lukeutuu sarjaan surullisia tapauksia. Hän häipyi epäonnekseen soolouralle Pointer Sisterseistä juuri ennen kuin yhtye alkoi tahkota megaluokan pop-hittejä ja yhtye nousi todelliseen supertähteyteen. Bonnien oma sooloura on ollut täysi floppi, ensin kaksi albumia Motownilla (molemmat otsikottomia) vuosina 1978 ja 1979, jotka jäivät sijoille 34-40, ja sitten tämä vuoden 1984 Private Eye-albumi, joka ei yltänyt enää lainkaan listoille. Your Touch-sinkku kävi sentään sijalla 35. soul-listoilla.

Palataan Bonnien Motown-kauteen ehkä myöhemmin (BBR on julkaissut vuoden 1978 Motown-albumin), olennaista Bonnien kannalta oli, että hän oli mennyt naimisiin Motown-tuottaja Jeffrey Bowenin kanssa, joka oli 70-luvulla tuottanut mm. The Temptationsia. Bowen oli tietenkin tuottajana Bonnien Motown-levyillä, ja aviopari jatkoi yhteistyötä myös tällä vuoden 1984 levyllä.

Aivan kuten Pointer Sisters-yhtyekin, 80-luvulla Bonnie yritti cross overia pop/rock -markkinoille, mutta siinä missä Pointer Sisters myi kultaa ja platinaa 1980-luvun alkupuoliskon, Bonnie Pointer floppasi. Sittemmin kerrotaan, että hän oli vaatinut pääsyä takaisin yhtyeeseen, mutta sisaret eivät häntä huolineet, ja pikkusiskon Junen hautajaisissa vuonna 2006 välirikko vanhempien sisarten kanssa vain repesi äärimmilleen. Tuoreimpiin lööppeihin Bonnie on päässyt crack-kokaiini-sekoiluineen. Todella siis surullinen urakehitys.

Vuonna 1984 elettiin aikaa, jolloin lukuisat soul-artistit ja -tuottajat yrittivät valkaista mustaa musiikkia fuusioimalla sekaan rock-kitaraa, nopeuttamalla rytmejä yms. Harva onnistui tätä kautta saavuttamaan listamenestystä (esim. Ray Parker), mutta enemmistö vain kadotti suosionsa myös mustan yleisön keskuudessa. Bonnielle kävi juuri näin Bowenin rock-räpellyksissä. Albumin pari disko-soul-raitaa Under the Influence of Love ja Your Touch kuulostavat siltä, että niissä jäljitellään Michael Jacksonin tuon ajan hittejä ja jälkimmäisen kertosäemelodia on vielä lainattu vanhalta Bee Gees-hitiltä...

Eniten kuitenkin itse jäin hämmästelemään, miten kehno vokalisti Bonnie on. Kun Pointer Sisters kuitenkin tunnettiin varsin tasokkaista laulusuorituksista myös pop-hiteillään, tällä levyllä Bonnien äänen kalseus ja voimattomuus on suorastaan silmiinpistävää - vai pitäisikö sanoa korviinkirveltävää?

On hupaisaa lukea Justin Kantorin kansitekstejä, miten hän löytää näistä roskaraidoista aarteita, ja erityisen kuvaavaa on, miten löytämiään "helmiä" hän rinnastaakin sitten Donna Summerin tai Carol Douglasin joihinkin disko-raitoihin. No, jos siis rockahtava diskomusiikki on kovasti kuulijan makuun, niin ehkä sitten näinkin ankeasti laulettu musiikki kelpaa. Minulle kuitenkin jää mielikuva, että "söpöimmäksi Pointer Sistersiksi" kehuttu Bonnie on ollut kaikille taustamiehille - aviomies Bowen mukaanlukien - tässä vain marionetti-nukke, josta on sitten kanteen leivottu vielä itse artistin imagon kannalta käsittämätön huorahtava mielikuva ja otsikoksi vielä "jos hinta on kohdallaan"...

FTG on ympännyt kahdeksanraitaisen albumin uusintapainokseen peräti yhdeksän bonus-raitaa, joista kuusi on erilaisia miksauksia albumiraidoista, mutta sitten mukaan on saatu myös Heavenly Bodies-soundtrack-levyltä poimittu single The Beast in Me, sekä saman albumin Japanin painokselta poimittu raita Heaven. Netissä näitä kuvailtiin nimikkeellä "electronic pop/rock", joka on aika osuva termi tälle musiikille.

Reviewed by Ismo Tenkanen

P.S. Vuonna 2011 Bonnie on julkaissut uuden levyn otsikolla Like a Picasso, ja YouTube-klipin perusteella tämä vuonna 2011 61-vuotias mamma yrittää nyt sitten updeitata imagonsa lyöttäytymällä kimppaan itseään 40 vuotta nuoremman hip hopparin kanssa... Taustalla soi synteettinen rock.

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle