Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Bobbi Humphrey: The Good Life (1979 reissue)

Bobbi Humphrey: The Good Life

January 10, 2015

Rating: 7/ 10

The original release on US Epic, 1979
Now available at CD reissue by UK Funky Town Grooves, 2014
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

1) Say The Word
2) The Good Life
3) Years From Now
4) Love When I'm In Your Arms
5) Living For The Music
6) Sweet 'N' Low
Bonus Tracks:
7) Love When I'm In Your Arms (7" Version)
8) Sweet 'N' Low (7" Version)

Jazz-funk-huilisti Bobbi Humphrey:lta on Discogs-sivustolla listattu yksitoista albumia, joista en itse omistanut kuin yhden, ennen kuin niitä on nyt alettu julkaista uudelleen Englannissa CD-formaatissa. David Nathanin Soulmusic.com-levymerkki julkaisi vuonna 2011 uudelleen vuoden 1978 albumin Freestyle, ja FTG on nyt uuteen Jazz Fusion -sarjaansa sisällyttänyt kaksi Bobbin albumia, vuosien 1977 Tailor Made ja tämän vuoden 1979 albumin The Good Life.

Levystä on ollut laimeita arvioita netissä ja se on kuitattu diskolevynä. Toki vuonna 1979 painotus oli vahvasti tanssilattioilla, mutta ainakin itse ilahduin positiivisesti. Eihän Bobbi huilistina ole mikään Dave Valentin, eivätkä hänen disko-funkinsa ole samalla tavoin ärhäköitä ja jänteviä kuin esim. Brick-yhtyeen parhaat huiluvetoiset funkit, mutta tämän albumin diskovetonaulat Say the Word ja etenkin The Good Life ovat hyväntuulisia, lennokkaita menopaloja, jotka voisi rinnastaa esim. Patrice Rushenin parhaisiin diskofunkeihin. Ja tottahan Bobbin huilu saa paljon soolotilaa ja leimaa näitä ihan eri tavoin persoonallisiksi diskoraidoiksi - tarjontaa vain vuonna 1979 oli aivan liikaa, jotta näistä olisi koitunut isompia hittejä.

Tosiasiassa Bobbi ei koskaan urallaan saavuttanut merkittävää singlemenestystä, mutta hänen albuminsa myivät tasaisen hyvin, ja hän oli yksi tunnetuimmista huilisteista USA:n soul- ja jazz-piireissä 1970-luvulla ja 1980-luvun alussa. Bobbi aloitti levytysuransa maineikkaalla Blue Note -merkillä, ja levytti lukuisien jazzin supernimien kanssa, ennen kuin vaihtoi Epicille. Bobbin uran menestykekkäin albumi on loppuvuoden 1974 Blue Note -julkaisu Satin Doll, joka ylsi sijalle 5. Billboardin soul-albumilistalla.

USA:n soul-listojen häntäpäässä käväisi tältä albumilta lohkottu pikkusinkku Love When I'm In Your Arms, mutta se putosi listoilta kahdessa viikossa. Kyseessä on edellämainittuja diskopaloja huomattavasti funkympi keitos, jolla Marcus Miller on kappaleen säveltäjänä ja basistina, ja mukana on Ralph MacDonaldin laatutuotannossa tuttu joukko huippumuusikoita: Eric Gale, Jon Faddis, Richard Tee etc. Bobbi Humphrey laulaa ohuehkolla sopraanoäänellään, ja soittaa tietysti huilua. Jälleen pianisti Patrice Rushenin saman kauden levytykset ovat hyvä vertailukohta, etenkin siksi, että myös Patrice lauloi tyttömäisellä äänellään omilla hiteillään, sen lisäksi että oli erinomainen jazz-funk-muusikko. Olen aina pitänyt Ralph MacDonalidin perkussiivisista sovituksista, ja Marcus Millerin mehevä basso tuo siihen tukevaa pohjaa. Laulumelodia on tässä sivuseikka, kaikki liha on taustamusisoinnissa ja Bobbin huilusooloissa, jotka ovat aidosti jazz-henkistä lennokasta improvisiointia, eivät suinkaan myöhemmän "smooth jazz"-aikakauden melodioiden puhaltelua.

Kepeä ja diskohenkinen tunnelma leimaa kieltämättä koko albumia, mutta omassa lajissaan ihan miellyttävää kuultavaa, jota tosiaan voi suositella ainakin Patrice Rushenin saman aikakauden levyjen diggaajille.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle Back to our (English) home page