Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Bobbi Humphrey: Tailor Made (1977 reissue)

Bobbi Humphrey: Tailor Made

July 7, 2015

Rating: 6/ 10

The original release on US Epic, 1977
Now available at CD reissue by UK Funky Town Grooves, 2014
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

1) Dancin' To Keep From Cryin'
2) Lover To Lover
3) Tailor Made
4) Theme !
5) Jealousy
6) I Started Living
7) Most Of All
8) Fajehzo

Jazz-funk-huilisti Bobbi Humphrey:n kaikki kolme Epic-kiekkoa vuosilta 1977-1979 on nyt julkaistu CD:nä, kun FTG on julkaissut tämän vuoden 1977 Tailor Made-albumin ohella vuoden 1979 erinomaiseksi todetun kiekon The Good Life ja puolestaan Soulmusic.com sen väliin jääneen toisen Epic-levyn Freestyle (1978). Levyn taustahahmotietoja piti taas kaivaa Discogs-saitilta, kun FTG tunaroi tuttuun tapaansa ja vaikenee jazz-funk-levylle niin olennaisista muusikkotiedoista. Albumin on tuottanut Skip Scarborough, ja mukana ovat Scarboroughin ohella mm. Bill Summers, Sheila Escovedo, Mark Soskin ja David Crafword.

Vuoden 1979 The Good Life-albumin terhakkoihin disko-funkeihin verrattuna tämän albumin menoraidat ovat asteen miedompia, ennemminkin disko-soulia kuin funkia. Humphreyn oma laulanta on tyttömäisen heiveröistä, ja soulillisesti varteenotettavammat hetket ovat vierailevien mies-solistien Sigidi, Skip Scarborough myötä laatu-soulia. Soul-raidat Tailor Made ja Most of All ovat soundeiltaan aivan kuin Lonnie Liston Smithin tyylikästä linjaa.

Menopalojen tuottajana Skip ei ollut vahvimmillaan. Avausraita Dancin' to Keep from Cryin' on lähinnä The Good Life-levyn diskofunkeja, ja tässä oli eniten hittipotentiaalia. Kappale julkaistiinkin 7" sinkkuna, mutta se ei yltänyt listoille asti. Albumille on ihan turhaan yritetty antaa diskoleimaa, sillä tuon sinkun ohella ainoa tanssilattioille suunnattu raita on epäonnistunut jousivetoinen hölkkä I Started Living.

Loppu materiaali on enimmäikseen midtempoista instrumentaalia ja soulahtavaa menoa, funk-bassolla paikoin ryyditettynä. Mutta sitä funkin groovea ja tukevuutta olisi saanut olla reippaasti enemmänkin. Kaikin puolin kuuntelukelpoista, mutta suuret kohokohdat puuttuvat, ja kokonaisuus jää tuonne kuutosen tasolle.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle Back to our (English) home page