Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Blue Magic

Magic Number

CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2008, Funky Town Grooves

Albumi julkaistu alun perin 1983, US Mirage
Soul Town Rating: 7/10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta - Click here to buy

1) For The Love Of You 2) Magic # 3) Sit Alone Again 4) If You Move You Lose 5) In The Rain 6) See Through 7) Since You've Been Gone 8) Clean Up Your Act 9) R.S.V.P.
Bonus Tracks:
10) Magic # (Club Mix) 11) See Through (Club Mix)

1970-luvun suosittu sweet soul -yhtye Blue Magic jatkoi levyttämistään myös pitkin 80-lukua, ja julkaisi kaikkiaan kolme albumia 80-luvulla. Niistä kaksi ensimmäistä on nyt uudelleenjulkaistu CD-formaatissa Funky Town Grooves -merkillä: vuoden 1981 Welcome Back sekä tämä vuoden 1983 albumi Magic # eli Magic Number.

Vuosi 1983 synteettisine soundeineen ei varmasti ollut ideaalia aikaa sweet soul -yhtyeelle, mutta ihmeen hyvin tämä Magic #:n Mirage-albumi toi Blue Magicin tyylin ajan tasalle. Toisaalta taustat eivät olleet suinkaan mitään tyypillistä aikakauden koneronksutusta, vaan mukana on puhallinsektio, piano, huilu ja oikeat rummutkin eikä vain ohjelmoituja rumpukoneita. Tämä kuuluu heti erinomaisella avausraidalla For The Love Of You, jolla pianotaustaa värittää mm. flyygelitorvi ja laulanta on klassista lauluyhtyesoulia hyvinkin ilmeikkäänä laulusovituksena. Yhtye oli kutistunut kvintetistä kvartetiksi, kun alkuperäinen jäsen Richard Pratt ei ollut tällä levyllä enää mukana, mutta ei tämä juuri yhtyeen soundissa kuulu.

Singleksi toki lohkaistiin nimikappale Magic Number, joka edusti ajanmukaisempaa tyyliä, mutta on pikkunäppärä menopala, jossa Ted Millsin kuulas falsetti istutetaan kepeään rytmikitaravetoiseen grooveen. Kappale on Ted Millsin itse kirjoittama yhdessä Darnell Jordanin kanssa. Sinkun menestys oli vaatimaton, ja niinpä tämä albumikin jäi varsin vähälle huomiolle aikanaan. Tervetullut uusintajulkaisu Funky Townilta.

Perinteisempää Blue Magic -linjaa edustavat balladit Sit Alone Again ja Since You've Been Gone, joilla on melko pelkistetyt taustat aitojen muusikoiden soittamana, pienenä lisämausteena mm. huilua. Lauluosovitukset ovat tyylikkäät, ja hyödyntävät useita yhtyeen jäseniä solisteina, ei pelkästään Ted Millsin falsettia. Näin saadaan aito lauluyhtyemäinen tunnelma, joka alkoi olla jo vuonna 1983 ikävä kyllä jo katoavaa perinnettä soul-musiikissakin. Nämä kaksi balladia ovatkin koko albumin parasta antia, ajatonta lauluyhtye-soulia.

In the Rain on cover-versio The Dramatics-yhtyeen vuoden 1972 ykköshitistä. Blue Magicin versio ei ole samalla tavoin räjähtävä ja yhtyeellä ei ole L.J. Reynoldsin veroista baritonia riveissään, jolloin onkin selvä, että Blue Magicin versio liukuu selkeämmin sweet soulin suuntaan. Aivan tyylikäs tulkinta tämäkin, vaikka ei millään tavalla pysty haastamaan originaalia.

Oireellisin vuoden 1983 tuote on Clean Up Your Act, joka yrittää viedä Blue Magicin aikakaudelle tyypillisen syntiikkafunkin pariin, ja vaikka kappale ei olekaan mikään aivan luokaton tekele, niin eihän tämä kombinaatio oikein toimi. Paljon paremmin yhtyeelle istuvat kepeämmät ja melodisemmat menopalat kuten nimikappale, R.S.V.P. tai See Through. Mutta en ollut todellakaan ainoa kriitikko, joka toivoi, että painopiste albumilla olisi ollut enemmän balladeissa. Ehkä se ei vain ollut ajan hengen mukaista. Kaikin puolin kuitenkin aivan mukiinmenevä albumi balladihelmineen. -IT

(Soul Town Rating: 7/10)Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle Back to our (English) home page