Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Bionic Boogie: Bionic Boogie
(1977 reissue)

Bionic Boogie: Bionic Boogie CD

October 31, 2014

The original release on US Polydor, 1977
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2010

Rating: 7/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
Buy the CD from our CD shop


1) Dance Little Dreamer
2) Risky Changes
3) Don't Lose That Number (Mumbo Jumbo)
4) Boogie Boo
5) We Must Believe In Magic
6) Stop The Music
7) Feel Like Dancing
8) Big West
Bonus Tracks:
9) Dance Little Dreamer (12" Extended)
10) Risky Changes (12" Extended)

Pianisti Gregg Diamondin kokoama newyorkilainen diskoyhtye Bionic Boogie levytti kolme albumia Polydorille vuosina 1977-1979, ja yhtye nousi melkoiseen kulttimaineeseen diskopiireissä noilla levyillään. Yhtyeen kahta ensimmäistä albumia Bionic Boogie ja Hot Butterfly on prässätty moneen otteeseen uusintapainoksina, jotka kaikki ovat myyneet loppuun ripeässä ajassa. Niin näyttää käyneen jälleen myös FTG:n uusintapainokselle, vaikka levystä on FTG:lläkin jo toinen painos menossa. Ensimmäinen myytiin loppuun vuonna 2010, ja nyt vuoden 2013 painoskin näkyy myyneen FTG:n omilla sivuilla loppuun, ja hinnat kohoavat viikottain eBayssa ja Amazon Marketplace-kaupoissa.

Vaikka Gregg Diamond kokosi studioyhtyeen valkoisista muusikoista, sen vokalisteina vieraili New Yorkin parhaita taustalaulajia, silloin vielä tosiaan lähinnä taustalaulajina tunnetut Luther Vandross, Yolanda "Ullanda" McCullough, Gwen Guthrie, David Lasley ja Jocelyn Brown. Tämän debyytin vokalistit olivat Ulland McCullough, Gwen Guthrie ja Zach(ary) Sanders.

Albumi oli varsin tyylipuhdasta diskomusiikkia ilman suurempia soul-vivahteita, mutta rytmillisesti meno oli monin verroin jäntevämpää kuin jousivetoisessa eurodiskomusiikissa. Pianistina Gregg itse sai mukaan myös paikoin Latin-kuvioita, ja perkussioita naputteli ansiokkaasti Jimmy Maelen. Lisäksi lainattiin paljon funkin tehokeinoina tutuksi tulleita teräviä riffejä - kaiken kaikkiaan meno rakentui enemmän intensiiviseen musisointiin kuin laulumelodiaan.

Ylivoimainen suosikkini albumilta on sinkkuna soul-listoillekin asti yltänyt Risky Changes, jolla oli 7 tuuman sinkkuna mittaa vain 3:26, mutta albumiversiolla oli pituutta 6:21 ja CD-uusintapainokselle saatiin kaivettua myös harvinainen maksisingleversio 7:17. Kappaleessa on mainio bassokuvio, ja loppupuolella Maelenin muhkeat perkussiot ja rytmikitaristi johdattavat lennokasta groovea. Maksiversiolla on pitkiä instrumentaaliosuuksia, ja lauluosuuksissakin on funk-henkisiä hokemia. Kyllä tämä on diskoklassikko-statuksensa ehdottomasti ansainnut.

Toinen maksisinglelle päätynyt raita Dance Little Dreamer on sekin laatudiskoa, letkeän handclapper-beatin ylle rakennettu groovikas perkussiivinen tanssittaja. Tässäkin Diamond soittaa itse pianolla mallikkaita osuuksia ja pitää taustasoitannan mielenkiintoa yllä.

Tuolla vokalistiryhmällä olisi tehnyt tietenkin vaikka minkälaista laatusoulia, mutta nyt ei ollut melodioiden ja sielukkaiden balladien aika, vaan laulukolmikko kieputtelee lähes Chicmäisiä simppeleitä party-lauluhokemia.

Funk-miehille läheisin raita albumilla on eittämättä Boogie Boo, jossa on jopa rare groove -henkinen tumma groove-pohja, joka kiertää voimallisesti ensisekunneista asti. Nelihenkinen torvisektio ryydittää menoa, ja ainoastaan jouset ja naisvokalistien heleät laulumelodiat vievät tunnelmaa diskovaloihin.

Vinyylialbumin B-kyljellä taso hieman laantuu ja paikoin ollaan jo likellä eurodiskon soundeja jousikuvioineen ja laulumelodioineen. Ullanda McCulloughilla on hyvin tunnistettava persoonallinen sopraanoääni, mutta tällä albumilla hän ei pääse mitenkään esiin. Syyskuussa 2014 julkaistiin USA:ssa 2on1-CD-pakettina Ullandan kaksi sooloalbumia Ullanda McCullough ja Watching You Watching Me, ja siinä on kerrassaan hieno kahden levyn setti yhdellä CD:llä.

Soul Town Rating: ***1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle