Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Billy Griffin: Respect (1983 reissue)

Billy Griffin: Respect

August 16, 2014

Original release on US Columbia, 1983
CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2014, Funky Town Grooves (USA)

Rating: 5/ 10


Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Respect
2) Don't Stop Lovin' Me
3) Serious
4) Save Your Love for Me
5) Don't Ask Me to Be Friends
6) So Many Ways
7) Hit Me With the Beat
8) Dreaming

Bonus tracks:
9) Respect (12" Version)
10) Save Your Love For Me (7" Version)
11) So Many Ways (7" Version)
12) Serious (7" Version)


Kun ex-Miracles-solisti Billy Griffinin soolodebyytti Be with Me oli kaupallinen floppi, niin ihme kyllä tämä kakkosalbumi tehtiin ihan samalla kaavalla. Tuottajana oli edelleen syntiikkavelho John Barnes, joka on kaksistaan Billyn kanssa kirjoittanut levyn laulut, ja taustat ovat samanlaista synteettistä pelkistettyä jumputusta kuin edellisellä albumilla, tai itse asiassa vielä synkemmät ja synteettisemmät.

Albumin melodisimpia raitoja kokeiltiin sinkkuina. Respect on Kashif-vaikutteinen funkahtava syntiikkarompsutus, ja jäi sijalle 61. Melodisempi ja pop-henkisempi Serious nousi sentään sijalle 37. Alex Henderson kansiteksteissä kuvailee, miten monelle kokeneelle soul-artistille 80-luvun teknologia ja konesoundit olivat ongelma, mutta miten Billy Griffin suoritui tästä tyylikkäästi ja miellyttävin tuloksin. En voi tuohon yhtyä, sillä jos ajatellaan 80-luvun alkupuolen ja puolivälin synteettistä ja rumpukonevetoista soulia, pystyisin luettelemaan nopeasti tusinan verran artisteja, joilta homma sujui luontevammin. Ja jopa niin, että sekä taustoissa että sävelmissä oli vetoa, kun tällä levyllä ei ole oikein kummassakaan. Menopuolella kaksikko Griffin-Barnes oli totaalisesti hukassa, sillä Hit Me With the Beat kuulostaa jo liki parodialta.

Hendersonin mukaan Griffin oli myös mestarismies romanttisten balladien osalta. Tämäkään väite ei oikein pidä paikkansa, kun Griffinin tunnetuimmat hitit Miraclesin kanssa olivat Love Machine -tyyppistä diskoilua, toisin kuin edeltäjänsä Smokey Robinsonin tyyli - Smokey oli ihan eri tason maestro herkkien balladien kirjoittajana ja tulkkina. Tämän albumin balladit eivät minua vakuuta sen enempää sävelminä kuin tulkintoina. Kun vielä sovitukset ovat lähes pelkästään konelinjalta, leimaa albumia sama latteus ja tympeys kuin edeltäjäänsäkin. Barnes oli ennen syntiikkasekoilujaan ihan kohtuullinen tuottaja, mutta näillä Griffinin albumeilla hän osoittautuu varsin vaatimattomaksi kaikilla osa-alueilla (sävelmät, soundit, soitanta).

Ei näillä Griffinin albumeilla ollut kysyntää ilmestymisvuosina 1982-1983 ja vielä vähemmän uusintajulkaisuina. Mainittakoon, että FTG:n kaverukset olivat jo julkaisset levyt ilman lisenssiä eli suorina bootlegeinä Finesse-levymerkillä. Nyt levyt ovat sentään laillisia, ja master-nauhoilta äänitetyt.

(Soul Town Rating: 5/10)

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page