Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Billy Griffin: Be with Me (1982 reissue)

Billy Griffin: Be with Me

July 9, 2014

Original release on US Columbia, 1982
CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2014, Funky Town Grooves (USA)

Rating: 5/ 10


Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Be With Me 2) Stone's Throw From Heaven 3) Hold Me Tighter In The Rain 4) Love Is Not A Word 5) The Beat Is Getting Stronger 6) 2nd Day Love Story 7) Breaking Out 8) Understand
Bonus tracks:
9) Hold Me Tighter In The Rain (7" Version)
10) Be With Me (7" Version)
11) Be With Me (12" Version)
12) Be With Me (Special New Club Mix)
13) 2nd Day Love Story (7" Version)


1970-luvun Miracles-miehen Billy Griffinin soolouran avaus Hold Me Tighter in the Rain oli ainakin Brittein saarilla huomiota soul-piireissä kerännyt single vuodelta 1982, ja kappale on tullut tutuksi myös usealta kokoelmalta. Mutta itse albumi, jolta ko. raita oli poimittu, oli mennyt minultakin ohi, ja levy floppasi täysin myös USA:ssa. Nyt kun saa albumin vihdoin kuultavakseen, ymmärtää hyvin miksi.

Tuo Hold Me Tighter in the Rain jää koko albumin selväksi kohokohdaksi, ja muu levy on harvinaisen ankeata kuultavaa. Yleiskuvaksi jää latteus, joka johtuu sekä sävelmistä että tuotannosta. Billy Griffin on itse toisena säveltäjänä lähes joka kappaleella ja tuottaja John Barnes toisena. Muusikoissa on maineikkaita nimimiehiä (Steve Ferrone, Randy Brown, Gerald Albright, Paulinho DaCosta), mutta soundit jo syntetisoitumassa ja syntikat ohjelmoituja.

Kaiken kukkuraksi on ihan pakko tunnustaa, että Billy Griffinin falsetti ei ole sen enempää äänensävyn kuin fraseerauksen puolesta omaan makuuni. Pidän kyllä useista falsettilaulajista kovastikin (David Oliver, Philip Bailey, Phil Perry), mutta Griffin edustaa enemmänkin sitä 70-luvun sweet soul -koulukuntaa, joille sävelkorkeus tuntuu olevan itsetarkoitus, ja laulu menee monin paikoin epämiellyttäväksi kailotukseksi.

Sävelmistössä on myös ihan käsittämättömiä floppeja, kun tuottaja on yhdessä artistin kanssa säveltäjänä, niin ulkopuolista tahoa ei ole ollut, joka olisi ymmärtänyt kriittisesti karsia rikkaruohot pois. Erityisesti The Beat Is Getting Stronger on "baby baby baby, gimme your love" -hoilotuksineen ihan lastentarhatasoa. Menoa eivät ainakaan paranna vinkuvat syntiikkakuvioinnit.

2nd Day Love Story on hillitty balladi, jolla on myös akustisempi tausta, mutta eipä tämäkään sävelmänä loista. Samat sanat toisesta balladista Stone's Throw From Heaven. Kaiken kaikkiaan melkoinen pettymys.

(Soul Town Rating: 5/10)

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page