Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

1970- ja 1980-luvun soulia ja funkia
Big Break Records -merkillä

Brittilevymerkit Funky Town Grooves ja Big Break Records ovat olleet aktiivisimpia julkaisemaan 70- ja 80-luvun soulia ja funkia viime aikoina. Funky Town Groovesin tuoreimpia julkaisuja on jo lukuisia esitelty omalla sivullaan, ja tällä sivulla esitellään Big Break Records -merkin satoa.

Big Breaks Recordsin omilla sivuilla kuvaillaan, että label erikoistuu mustaan tanssimusiikkiin (classic black dance music), jolloin levymerkin painopiste oli etenkin sen alkuaikoina selkeästi disko- ja pop-puolella - ensimmäiset albumit olivat Gloria Gaynor- ja Three Degrees-linjan diskomusiikkia. Niinpä itsekin kirjoitin vielä pari vuotta sitten, että tältä labelilta on turha odottaa mitään balladi-soul-levyjä, mutta nyt joudun tunnustamaan olleeni väärässä, kun BBR on julkaissut aivan puhtaita balladi-soul-leyjä, ja hyvinkin arvostetuilta levymerkeiltä ja artisteilta. Hienoa, että olin väärässä!

Kun vihdoin pääsemme aukaisemaan omat sivumme BBR-merkille, on levymerkillä julkaistu jo huikeat 174 eri levyä kahdessa vuodessa ja 4 kuukaudessa. Tuosta tulee keskiarvoksi runsaat kuusi julkaisua kuukaudessa, ja tahti ei näytä laantuneen vaan pikemminkin kiihtyneen, kun alkuaikoina riitti 4 uusintajulkaisua per kuukausi. Toisin kuin Funky Town Grooves -merkillä, levyjen painokset ovat suurempia ja kaikki labelin julkaisemat levyt ovat edelleen saatavana, jolloin myöskään loppuunmyytyjen painosten rahastus ei ole käynnistynyt samaan tapaan kuin FTG:n "Limited edition"-julkaisuissa on päässyt käymään. Levyt on hinnoiteltu ylempään mid price -hintaluokkaan, ja niille on pyritty lisäämään singlejen remix-versioita ja muita vaihtoehtoisia versioita mahdollisuuksien mukaan. Tosin valitettavan usein bonus-raidat ovat lyhyempiä single-versioita albumiraitojen hiteistä, joten suurta lisäarvoa noilla ei yleensä ole.

Big Break Records kuuluu osana Cherry Red-konserniin, ja saman yhtiön jakeluun kuuluu nyt myös Soul Music -levymerkki, joka on alun perin David Nathanin lanseeraama levymerkki, jolle konserni näkyykin nyt ohjaavan muutamia vahvemmin soul-pitoisia ja ennen muuta 1970-luvun soulin uusintajulkaisuja, jotka eivät oikein istuisi BBR:n "black dance music"-sloganin alle. Toisaalta myös BBR-merkillä on alettu julkaista myös 70-luvun alkupuolen PIR-levytyksiä, osa niistä on sellaisia, joilla ei ole yhtään tanssiraitaa. Mikään ihan disko/klubi-label BBR ei siis todellakaan enää ole!Klikkaa levykantta niin pääset tarkempaan arvioon:


Lisää uusintajulkaisujen arvioita lähiaikoina!

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page