Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

KAREN BERNOD Life @ 360 Degrees
(UK Dome CD, 2006) 22 e
1) Love Is 2) Hair I Am 3) Subway Love Game 4) Comfort Zone 5) You 6) Ma, Renee & Me (interlude) 7) African Chant (Roots of Nature) 8) Tell 'Em Let 'Em Know 9) Truth Iz 10) Dreamer 11) Family 12) Spirit (Deeper Remix)

Karen Bernod oli käynnistämässä neo-soul-buumia 2000-luvun alussa mainiolla Some Othaness for U-albumillaan, joka oli vuoden 2001 myydyimpiä kiekkoja Soul Townissa, ja levylle on riittänyt kysyntää myös tämän jälkeen. Karen valittiin mukaan myös Soul Brotherin ensimmäiselle neo soul -kokoelmalle Organic Soul yhdessä Ledisin, Laurnean ja Ian Martinin kanssa. Ennen soolouraansa Karen ehti olla hetken myös Incogniton vokalistina (mm. kappale Marrakech).

Karenin debyytti oli jo varsin funkya menoa, ja siihen nähden ei ole yllätys, että Karen saa toisen albuminsa nyt ulos englantilaisella Dome-merkillä, joka on juuri erikoistunut klubi-kelpoiseen soul/funk-musiikkiin. Tämä Life @ 360 Degrees satsaa siten reilusti menopuoleen, ja niille jotka ihastuivat debyytin jazzahtaviin soul-balladeihin, levy lieneekin pettymys. Mutta jos pidit debyytin tuhdeista funkeista, niin nyt on tätä linjaa tarjolla lähes nonstopina.

Parhaat levyn kappaleet ovat notkeasti ja sulavasti groovaavia, kevyesti jazz-elementeillä (sähköpiano) koristettuja menopaloja. Karenin laulutyyli on hyvin originelli, sillä hän kieputtaa ja värittää lauluaan melkoisella skaalalla, ja improvisoiva skattaava tyyli puskee läpi etenkin kappaleiden loppupuolella tuoden lisää jazz-sävyjä. Silkasta funkysta ja groove-menosta tässä kuitenkin on kyse, ja kaikki muu on vain mausteena.

Avaus Love Is käy hyvästä mallista levyn tyylistä, ja sen kuultuaan voisi helposti päättää myös koko levyn hankinnasta, sillä linja säilyy varsin samanlaisena alusta loppuun. Hair I Am on hyvin samantyylinen, melodialtaan ehkä tarttuvampi ja menoltaan lennokkaampi. Edelleen samoilla linjoilla jatkaa Subway Love Game, mutta sillä hyvänä lisänä on iso aito muusiikkokunta torvineen ja jousineen. Mallikasta funk-groovailua. Vieraina mm. Roger Byam fonissa ja Clifton Anderson vetopasuunassa.

Balladi-soulin suuntaan on koko levyltä tarjolla vain kaksi raitaa. Kevyesti leijailevalla Comfort Zone:lla on lieviä Incognito-vivahteita, mutta funkyyn palataan jo seuraavalla raidalla You, jolla rumpali Gene Lake osoittaa selviä JB's-vaikutteita. African Chant käväisee tunnelmiltaan afrikkalaisissa maisemissa, Tell 'Em Let 'Em Know tuo takaisin Gene Laken ronskin funk-poljennon. Lopussa palataan koneelliseen beatiin mutta varsin laadukkaisiin sellaisiin.

***1/2 -IT


Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page