Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

BASS X Volume II: Heir Wave
(US Liquid 8 CD, 2004) 22 e


Vonnie – As It Is – All Inside – Tonite – PR Too! – Baby I'm Ready – See You Again – Rainy Day – My Heart – Flying Home

Bass X on smooth jazz -levy, joka on noussut myyntilistamme top teniin, ja siitä on muodostumassa Soul Townin suosituin smooth jazz -levy sitten erinomaisen Bostick-albumin. Samaan tapaan kuin tuo Bostick-CD, Bass X:n kakkosalbumi kerää ostajia runsaasti soulin puolelta, sillä puolet levyn kymmenestä raidasta on laulettuja, ja kaikki nämä ovat todellisia laatu-soulin helmiä. Kun vielä levyn melodiset instrumentaalit ovat nekin keränneet kehuja kriitikoilta - mm. tuoreimmassa Soul Express -lehdessä CD saa jazz-funk-palstalla yhdeksän pistettä kymmenestä - niin levy tarjoaa todella vastinetta rahoille.

Ulkomaisissa arvioissa Bass X:n tyyli on rinnastettu Anita Bakeriin, Luther Vandrossiin, Phyllis Hymaniin, Glenn Jonesiin ja Sadeen, taustoiltaan taas Ronnie Lawsiin, Gerald Albrightiin ja Joe Sampleen. Nämä vertailut kertovat hyvin, mistä on kyse, ja levyn ensimmäinen laulettu raita, Teresa Griffinin sielukkaasti tulkitsema All Inside tuo tosiaan mieleen Anita Bakerin, kun Teresa kieputtaa antaumuksella hienoa sävelmää piano-pohjaisen taustan yllä. Seuraava kappale, Michael Whiten laulama Tonite tuo mieleen Howard Hewettin ja tämänlainen tarttuva soul-melodia olisi voinut olla iso hitti joskus 80-luvun alkupuolella.

Bass X syntyi, kun basisti/tuottaja Larry Hubbard, kosketinsoittaja Tim Gant ja vokalisti Michael White lyöttäytyivät yhteen ja levyttivät vuonna 2001 Bass X:n debyyttialbumin Vol 1: The Beginning. Tämä kakkosalbumi on julkaistu pienellä Liquid 8-indie-merkillä, mutta Chicagossa äänitetyn levyn soundit ovat silti aivan huippuluokkaa. Soolosoittimina instrumentaaleilla kuullaan mm. kitaraa (Keith Henderson, Paul Jackson Jr.) saksofonia (Steve Finkel, Paul Merton) ja kosketinsoittajia (peräti 7 eri muusikkoa). Tunnettu chicagolais-artisti Kevin Chandler on myös mukana, ja on ollut säveltämässä mm. klassista soul-balladia Baby I'm Ready, mutta joutuu itse tyytymään taustalaulajan osaan ko. raidalla.

Yvonne Gage saa tulkittavakseen kevyesti steppaavan midtempoisen See You Again, kun taas My Heart on puolestaan tyylikäs duettoballadi, jolla Dee Alexander on Michael Whiten parina.

Instrumentaaleista eniten kehuja ovat keränneet Brian Culbertson-mainen säteilevä piano-raita Rainy Day sekä groovikas foni-vetoinen avaus Vonnie. Jazz-kitaroinnin johdolla kulkeva PR Too! on myös maininnan arvoinen.

****1/2

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page