Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Angela Clemmons: This Is Love (1987 reissue)

Angela Clemmons: This Is Love album

April 5, 2013

The original release on US Portrait, 1987
Now available at US Funky Town Grooves reissue CD, 2012

Rating: 5/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) B.Y.O.B. (Bring Your Own Baby) 2) Love Life 3) Miracles 4) This Is Love 5) Just Have A Heart 6) One Night Baby 7) Rock And A Hard Place 8) I Could Love You Better 9) Nothing Can Stop My Love
Bonus tracks:
10) B.Y.O.B. (Bring Your Own Baby) - 12" Version 11) This Is Love - Instrumental


Angela Clemmons sai vuoden 1982 debyyttinsä jälkeen odotella peräti viisi vuotta ennen seuraavaa albumiaan, joka oli tämä samalla Portrait-levymerkillä julkaistu This Is Love. Tämänkin levyn uusintajulkaisun kansitekstit on kirjoittanut Allmusic.comin Alex Henderson, joka kuvailee miten viidessä vuodessa trendisoundit olivat täysin muuttuneet, ja vielä 70-lukuvaikutteisen edellisen levyn jälkeen nyt mentiin "high-tech" synteettisessä ja rumpukoneiden hallitsemassa, hip hop -vaikutteisessakin urban-musiikin soundeissa.

Tuolta pohjalta levy ei tosiaan järin houkuttelevalta kuulostanut, mutta Cliff Dawsonin tuotanto on lajissaan professionaalista ohjelmoitua jytinää ja beatia. Clemmons vaikuttaa edelleen lahjakkaalta vokalisilta, joka ei kuitenkaan ole riittävän persoonallinen erottuakseen lukuisista kilpasiskoistaan. Soundillisesti minulle tulee tästä albumista mieleen lähinnä Starpoint-funk-yhtyeen synteettiset 80-luvun jälkipuoliskon levyt, joissa vokalistina oli vahvaääninen Renee Diggs.

Levy avautuu hieman yllättävällä cover-valinnalla, kun avausraita on Sister Sledgen ohjelmistosta tuttu vuoden 1983 top 30 -hitti B.Y.O.B. (Bring Your Own Baby). Kun ei tuo originaalikaan mitenkään säväyttänyt, niin ei myöskään Angelan synteettisempänä coverina. Sävelmähän on harmitonta pop-soulia. Hittiä ei tästä saatu Angelalle.

Menopuolelta ehkä sähäkin jytke on Arthur Bakerin tutun elektronisessa syntiikkagroovessa etenevä Rock And A Hard Place, kun taas levyn loppua kohti meno tosiaan menee jo turhankin hip hop -junioreita kosiskelevaksi.

Clemmonsin mahdollisuudet osoittaa todelliset kykynsä laulajana jäävät balladeille, joista nimikappale This Is Love on saksofonin maukkaasti värittämä moderni beat-balladi, jolla Angela väänteleekin ihan antaumuksellisesti, mutta valkoisen säveltäjäparin Glen Ballard-Cliff Magness melodia ei ole mikään ikimuistoinen.

Toinen balladi Just Have a Heart on Celine Dionin ohjelmistosta poimittu alun perin ranskankielinen aikuisviihdesävelmä, jolla mielleyhtymät kääntyvät jälleen ennemminkin Whitney Houstoniin kuin Deniece Williamsiin, johon Henderson yhä Angelaa pyrkii rinnastamaan.

Aineksia olisi Angelalla toki ollut nousta tekemään ihan kunnon souliakin, mutta levy-yhtiön ja tuottajien valinta oli tällä kertaa tämä. Pitää kuitenkin muistuttaa, että vaikka Henderson puhui aikakaudelle tyypillisistä elektro- ja hip hop-vaikutteista, soul-listojen kärjessä juhli samoihin aikoihin myös ihan laatu-soulia esim. Hush-yhtiön (Vaneese Thomas, Meli'sa Morgan), Anita Bakerin, Jean Carnen, Stephanie Millsin, Shirley Jonesin ja monien muiden soulin eturivin artistien esittämänä.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle