Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Angela Clemmons: Angela Clemmons (1982 reissue)

Angela Clemmons: Angela Clemmons album

March 23, 2013

The original release on US Portrait, 1982
Now available at US Funky Town Grooves reissue CD, 2012

Rating: 5/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) We Must Take Our Time 2) Give Me Just A Little More Time 3) Uneasy 4) When You're Through, I'll Be Waiting 5) Giving It Away 6) Fill You Up 7) Keep It Warm For Me 8) Let Me Feel Your Love Again 9) Sure Thing 10) Mine
Bonus tracks:
11) Just A Little More Time (12" Special Version) 12) Out Here On My Own (7" Version)


Angela Clemmons oli itselleni tuttu nimi vain yhden sinkun verran vuodelta 1982. Tuo sinkku oli tältä albumilta löytyvä cover-versio Chairmen of the Board-yhtyeen vuoden 1970 pop/soul-hitistä Give Me Just a Little Time. Kun originaali sijoittui korkeammalle pop- kuin soul-listoilla, niin pystyy jo päättelemään, että ko. Invictus-hitti yritti lämmitellä Motown-tunnelmaa 1970-luvulla Holland-Dozier-Hollandin uudella labelilla. Mutta kun originaalikaan ei ollut mikään suosikkini, vielä vähemmän lämpenin Clemmonsin vuoden 1982 uusintaversiolle. Kappale oli kuitenkin jonkinmoinen klubihitti, vaikka soul-listoille asti se ei koskaan yltänyt. Samoin tätä albumia ei koskaan näkynyt listoilla.

Alex Henderson, joka on tuttu Allmusic.comin arvioijana, on kirjoittanut esittelytekstit Funky Town Groovesin uusintajulkaisulle tästä Angela Clemmonsin albumista, ja hän rinnastaa Clemmonsin korkean sopraanonsa pohjalta Deniece Williamsiin. Ei Angela laulajana persoonallisuudeltaan ja taidoiltaan yllä suinkaan Deniecen tasolle, mutta tuo joka tapauksessa antaa jotakin vihjettä albumin tyylille, joka kuten Henderson heti toteaa, ei ollutkaan mikään klubivetoinen albumi, vaan painopiste oli "quiet storm" -linjassa eli enemmän balladi-puolella.

Clemmonsin äänessä on kyllä voimaa ja ytyä, ja kovin kaukana ei ole Whitney Houston'kaan tyylillisesti, mutta Whitneyn tapaan Angelan musiikki on enemmänkin tuollaista pop-soulia ja harmittomien klubi-soul-raitojen ja pop-soul-balladien kombinaatiota, kuin mitä Deniecen musiikki oli parhaimmillaan raikasta persoonallista soulia. Tuottajana on varsin tuntematon Paul Leka ja kaikki sävelmät tuota Invictus-coveria lukuunottamatta ovat yhtä tuntemattoman Michael W. Brownin käsialaa. Lekan aiemmat kontribuutiot olivat rock-puolelta sekä disco-areenoilta (Gloria Gaynor), eikä hän varmaankaan ollut mikään ihanteellinen tuottaja Clemmonsille - ainakaan jos tämä haikaili enemmän quiet storm -laulajaksi kuin diskotähdeksi. Vuonna 1982 diskovalot olivat muutenkin jo puoliksi sammuneet, ja trendit suosivat ihan toisenlaisia soundeja.

Parhaiten tilaa Angela Clemmonsin laulutulkinnalle tarjoutuu balladilla Keep It Warm For Me, jolla Angela tosiaan intoutuu näyttämään koko skaalansa, mutta tyylissä on Deniece-tyyppisestä sopraanosta huolimatta taipumusta teatraaliseen keikailuun. Ja kun sävelmäkin on elokuvien rakkausteemamainen MOR-viihdemelodia jousitaustassa, niin aika kauas jäädään sielukkaista soul-tunnelmista. Muut balladit ovat nekin sävelminä vaatimattomia, jolloin ainakin omaksi käsitykseksi jää, että laulaja on aivan vääränlaisten tuottajien käsissä.

Menopuolella sovituksellisesti olisi paikoin aineksia funkympaankin menoon torvisektioinen ja fonisooloinen (päätösraita Mine), mutta vaatimattomaan materiaaliin nämäkin viimeistään kariutuvat. Angelan seuraava albumi This Is Love ilmestyi vasta vuonna 1987, ja sekin on nyt saatavana FTG:n uudelleenjulkaisuna. Arvioidaan se siis seuraavaksi, ja tarkistetaan, oliko siitä parempaan.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle