Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Amii Stewart: Amii Stewart

February 10, 2018

Now available as US Funky Town Grooves reissue CD, 2015

Rating: 4/ 10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1983)
1) Working Late Tonight
2) Nobody But Me
3) Sweet Emotion
4) Don't Ask Why
5) Take A Heart
6) Beginning Of The End
7) You To Me
8) Say Goodbye To Love
9) Once Again

Ilmeisesti itselläni on tästä albumista kasetille äänitetty pari kolme parasta raitaa, ja siksi muistikuvani levystä olivat positiiviset. Karu kokonaiskuva aukenee nyt yli 30 vuoden jälkeen, kun asetan CD-uusintajulkaisun soimaan, ja kaiuttimista tulvahtaa ankeata Saksanhumppaa, Donne Summer -coveria ja eurodiskoa, sillä Washington DC:stä kotoisin oleva Amii Stewart oli asettunut Italiaan asumaan, ja albumi oli äänitetty ja julkaistu Italiassa. Eikä näihin aikoihin Italian soul-musiikki todellakaan ollut vielä Mario Biondi/Papik/Adika Pongo-tasolla, jolla se tänä päivänä kykenee levyttämään aivan huippuluokan soulia.

Tällä levyllä taustavoimat ovat ikävä kyllä Munich Machine -linjalta Giorgio Moroderin ja Pete Bellotten jalanjäljissä, eli saksalaista mekaanista ja humpahtavaa diskoa, paikoin vielä rock-vaikuttein höystettynä.

Tämä oli sääli, sillä Amii olisi vokalistina sopivalla materiaalilla pystynyt sekä jämäkkään funkiin että aistikkaisiin soul-balladeihin, ja ne levyn positiiviset pilkahdukset, jotka aikanaan olivat päätyneet omille tallenteilleni, todistavat tämän. Näillä raidoilla Amii on päässyt kevyempiin, ilmavampiin ja hetkittäin jazz-vivahteisiinkiin taustoihin, joissa hän olisi kyennyt osoittamaan myös paremmin laulajan lahjojaan. Amii näyttääkin Discogs-saitin diskografian perusteella jatkaneen pitkään levyttämistä Italiassa, mutta ei ainakaan tämä albumi innoita penkomaan enempää Amiin myöhempää tuotantoa Italiasta, etenkään kun niitä kuvaillaan tyylilajeilla "Italo-disco, chanson, synth-pop".

Kirjataan osastoon "another wasted talent".

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page