Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Al Broomfield

Broomfield

CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2009, Funky Town Grooves

Albumi julkaistu alun perin 1987, US Vision
Soul Town Rating: 8/10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta - Click here to buy

1) Where Do I Go from Here 2) She Can't Get Serious 3) Read My Letter 4) Good Times 5) You Better Get Ready 6) Is It So Hard 7) Through All the Years 8) Don't Cover up Your Feelings 9) Light up the World
Bonus track:
10) Certain Kinds of Weather


Cliff Dawsonin soolodebyyttialbumin ohella merkittävin Funky Town Groovesin vuoden 2009 uusintajulkaisu oli tämä Al Broomfieldin vuoden 1987 albumi. Al Broomfield on ehkä vähiten tunnetuin levyttävistä Broomfieldin sisaruksista, kun veli Ron Broomfield levytti jopa listakärkeen yltäneitä hittejä taiteilijanimellä Eugene Wilde, ja sisko Deanna levytti nimellä Dee Dee Wilde pari Englannissakin hyvin noteerattua albumia.

Tämä Al Broomfieldin vuoden 1987 jäi pitkään harvinaiseksi indie-helmeksi, josta etenkin CD-formaatissa pyydettiin jo tähtitieteellisiä hintoja, jolloin Funky Townin uusintajulkaisu tuli sopivasti romahduttamaan levystä pyydetyn hinnan takaisin järkevälle tasolle.

Al Broomfield ei ole vokalistina yhtä maskuliininen ja ärhäkkä kuin veljensä Eugene Wilde, vaan Alin ääni on hieman arkisempi tenori, hieman samaan suuntaan kuin esim. Peabo Bryson. Heikosta laulajasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan Al Broomfieldin esittämä musiikki on selvää laatu-soulia, ainoastaan parilla nopeammalla raidalla vaatimattomat taustat jonkin verran häiritsevät.

Balladit ovat kuitenkin kauttaaltaan hyvätasoisia, ja niitä on pitkä rivi. Al on myös kirjoittanut itse kaikki laulunsa, eli hänet voidaan noteerata merkittäväksi singer-songwriteriksikin. Al osaa myös soittaa useita instrumentteja, joskin tyytyy tällä albumilla soittamaan kosketinsoittimia ja ohjelmoimaan rytmejä. Levyn useista fonisooloista vastaa veli Vincent Broomfield.

Ehkä kehutuin raita tällä albumilla on avausraita Where Do I Go from Here, jossa on paljon Donny Hathaway-sävyjä ja -tunnelmaa, vaikka onkin siis Alin oma sävelmä, eikä mikään cover-versio. Toinen hyvin klassisen tuntuinen laatusoul-balladi on Read My Letter, jota värittää Vincent Broomfieldin saksofoni pitkät tovit. Samoista aineksista rakennettu Through all the Years on sekin perinteinen soul-balladi, ehkäpä jo asteen liiankin konventionaalinen lajissaan.

Hyvää vaihtelua balladien välille tuo näppärä puolinopea Don't Cover up Your Feelings, joka julkaistiin Englannissa singlenäkin, ja se herätti mielenkiintoa brittien soulin sisäpiireissä. Kappaleessa on hieman samaa modernin soulin tunnelmaa kuin 80-luvun puolivälin Philly World-julkaisuissa, eli se yhdisti onnistuneesti ajanmukaista taustaa ja perinteikästä soul-tunnelmaa. Samantyyppisiä mukiinmeneviä menopaloja ovat She Can't Get Serious ja Good Times. Is It So Hard tuo paikoin mieleen jo Glenn Jonesin.

Bonus-raitana tarjoiltu Certain Kinds of Weather on sekin onnistunut letkeä ja melodinen midtempopala, joskin se on poimittu itse asiassa Alin vähemmän tunnetulta samannimiseltä N-Effekt-levymerkin albumilta vuodelta 1991.

Kaiken kaikkiaan erittäin miellyttävä uusintajulkaisu, joka nostaa tämän harvinaisen laatu-soul-helmen kaikkien halukkaiden saataville edulliseen hintaan.
(Soul Town Rating: 8/10)Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page